• f.gátló + antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr / Nő! Tüdőgyulladásra antibiotikumot írtak fel. Mellette f.gátlót is szedek. Az antibiotikum elfogyott ma (pénteken) és keddtől már elkezdődött a 7 napos f.gátló szünetem. Miután letelik a 7 napos szünet folytathatom a gyógyszeremet ugyanúgy. Jól tudom? Tehát mindent csináljak úgy,mint eddig, csak az antib. alatt és 1 hétig óvszerrel kell védekezni. Mert valahol az olvastam,h a 7 napos szünetet nem kell megtartani ilyenkor,hanem folyamatosan kell szednem a gyógyszert. Tudomáson szerint csak óvszerrel kell védekezni, a szedésével kapcsolatban pedig semmi nem változik.

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló, antibiotikum témában

        Tisztelt Kérdező! A fogamzásgátló úgy szedje, mintha nem szedett volna antibiotikumot, és valóban szükséges a kiegészítő védekezés óvszerrel. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 14., 15:19; Megválaszolva: 2011. január 20., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: