• menstruációsproblémák

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Szilágyi Anita vagyok 5235 Tiszabura Lenin utca 33 szám alól.Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz,hogy volna egy pár kérdésem a menstruációról.Én már tavaly is tartottam magával a kapcsolatot,hiszen én vagyok az a kinek sajnos nagyon nehezen akar sikerülni egy kisbaba.Ismét elkezdtem járni a nőgyógyászhoz. 2010.11.30-án azt mondta,hogy az ováriumok polycystás jellegűek.Elküldött vércukorterhelésre ahol mindent rendben talált.Felírta a Clostilbegyt valamint a merckformin nevű tablettát.Utána ismét vissza kellett hozzá menni.2010.12.16-án.Most voltam nála 2011.01.06-án vizsgálaton és ezt mondta: labor leletei a várcukor és a pajzsmirigy hormonok is rendben. Vag.UH Jobb oldali ováriumban 20 mm-es dominans folliculus a Clostilbegyt szedés eredményeként.Mert azt mondta,hogy lyukacsos volt a petefészkem de most teljesen eltűnt.Csak ahogy ultrahangozott azt mondta mozog,dolgozik a petefészek.De ezt sem értettem mit jelent.Azt nem értem,hogy már augusztus 27-e óta a menstruációm nem volt akkor mi lehet a baj.Mostanában azt vettem észre magamon,hogy feszül a mellem,minden nap rosszul vagyok,hányingerem is szokott ritkán lenni,akkor nagyon érzékeny a mellbimbóm de mégsem vagyok terhes?Akkor mi lehet a baj.Ilyen sokat még sohasem késett a menstruációm.Nem tudom mit jelent az a dominans folliculus szó.Azt mondta a nőgyógyász ne féljek nem jelent rosszat.De nem értem miért vannak akkor olyan jelek mint aki terhes ha azt mondta nem vagyok az.Felírt egy provera nevű gyógyszert mely meghozná a menstruációt de félek,hogy terhes vagyok és nem merem beszedni azt a gyógyszert.Mit tegyek?Volt olyan nő akinek nem látta meg azt hogy 2,5 hónapos terhes és felrakta neki a hurkot.Mit tegyek?Kérem segítsen nekem!Előre is köszönöm

        Dr. Deli Tamás válasza a elmaradt menstruáció témában

        Tisztelt Kérdező! 1. Ha nem bízok orvosában, forduljon másik nőgyógyászhoz, mert ha úgysem hiszi el, amit mond és nem fogadja meg a javaslatait, teljesen felesleges hozzá menni vizsgálatra. 2. A domináns folliculus egy érett, a leírt méret alapján tüszőrepedés előtt álló tüszőt jelent. 3. A Proverát nem tudom, miért kapta, én 20 mm-es folliculus mellett nem adnék (a tüszőrepedést nem ez segíti elő). 4. Azt, hogy terhes-e, terhességi teszt segít eldönteni. 5. A mellfeszülés és -érzékenység lehet az ösztrogénhormon hatása, ami a tüszőérést kíséri. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 10., 14:35; Megválaszolva: 2011. január 14., 09:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: