• Petefészek eltávolítás után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Hurkot viseltem, ami begyulladt, ezért ki kellett operálni a jobb oldali petefészkemet. Hogyan álljak a dologhoz? Mire számítsak? Hogy fog működni tovább? Fogamzásgátlás? Van-e még félnivalóm? Nem akarok több és további fájdalmakat! Mi lesz a 6 hetes ellenőrzésnél?

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészek eltávolítás témában

        Tisztelt Kérdező! A maradék fél oldali petefészek hormontermelése általában kielégítő, menopausalis tünetekre nem kell számítani. Fogamzásgátlásra ilyenkor már inkább nem a spirált javasoljuk, de ha nem ellenjavallt, fogamzásgátlót nyugodtan szedhet (orvosával egyeztetve előtte, persze). A 6 hetes kontrollon hüvelyi vizsgálat és ultrahang várható, illetve akkor lesz mód a további fogamzásgátlás megbeszélésére. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 10., 10:56; Megválaszolva: 2011. január 14., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: