• Gestomix fogamzásgátló gyögyszer hatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Úr/Hölgy! Az elmúlt időszakban nagyon sokféle fogamzásgátlót kipróbáltam, de sajnos mindegyiknél megmaradt a köztes vérzésem (áttörés). Legutóbb írták fel a Gestomix nevű gyógyszert, amelyik úgy tűnik, hogy ezt a problémát kieszközölte. Harmadik hónapja szedem ezt a gyógyszert, de sajnos úgy tűnik, hogy egy jó pár kilót felszedtem. Lehet ez a gyógyszer mellékhatása? Ha tovább szedem ezt a gyógyszert várható még további hízás, vagy megáll egy idő után? Miért van a gyógyszerek többségétől áttörésem? Válaszát köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló, köztivérzés témában

        Tisztelt Kérdező! A Gestomix gesztagén hatóanyaga gestoden, ennek enyhe androgén (férfihormonszerű), így anabolikus, vagyis testsúlynövekedést előidéző hatása lehet. A hízás egy adott szinten várhatóan megáll, de lassú, fokozatos növekedés is előfordulhat. Az áttöréses vérzés azért alakul ki, mert a női hormonok mennyisége nem elegendő a méhnyálkahártya fenntartásához, ez a hormonszint változtatásával, többfázisú tabletta elkezdésével az esetek jó részében kiküszöbölhető. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 08., 16:21; Megválaszolva: 2011. január 12., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: