• elfelejtett gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Gracial fogamzásgátló alkalmazása során a 3. hét 3.napján elfelejtettem a gyógyszert a megszokott időben bevenni. Ezt követően (a szerdai gyógyszert csütörtök reggel vettem be a csütörtökit pedig este)pótoltam, majd a betegtájékoztató alapján szünetet tartottam és miután a vérzés jelentkezett elkezdtem szedni a következő adag gyógyszert. A kihagyott gyógyszert megelőző nap együtt voltam a férjemmel. Az volna a kérdésem, hogy a gyógyszer kihagyása miatt lehetséges-e terhesség ill. miután elkezdtem újból szedni a gyógyszert - ha jól tudom most első szedőnek minősülök - mikor véd a gyógyszer ? Vagy használjunk x ideig kiegészítő védekezést ? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló védelme témában

        Tisztelt Kérdező! Mivel a gyógyszer kihagyása a ciklus 2. felében történt, kicsi az esélye a terhességnek. Mindenesetre az új ciklus során egy hónapig kiegészítő védekezést érdemes alkalmazni óvszer formájában. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 05., 09:42; Megválaszolva: 2011. január 12., 18:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: