• Hormonzavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elég összetett a problémám megpróbálom röviden összefoglalni. Kb. 15 évvel ezelőtt egy évig szedtem fogamzásgátlót, miután abbahagytam 1 évig nem menstruáltam, pattanások, plusz 25 kiló és szőrök az államon, a mellbimbóm körül, mikor a menstruációm helyreállt úgy hogy terhes lettem, elvetéltem. Aztán 2X sikerült szülnöm. Viszont egy pszichés probléma ami szintén a fogamzásgátló elhagyása után lett kísér folyamatosan pánik beteg lettem, hol erősebben hol kevésbé jönnek elő a tünetek. A melleim azóta minden menstruáció előtt fájnak, feszülnek, most viszont kaptam egy Zoloft nevű gyógyszert és sokkal erősebb a melleim fájdalma, feszülése a félidő óta, azt olvastam a prolaktin szintet emelheti ez a gyógyszer, lehet ez a panaszom attól? Vagy esetleg komolyabb rosszindulatú elváltozásom lehet? Szív ritmus panaszaim is vannak általában 100-140 között van a pulzusszámom, ezt csak a Xanax bevétele csökkenti. A pszichiáter azt mondja szedjem csak, semmi gond. De szeretném az Önök véleményét is kérni. Induljak másfelé másik orvoshoz kivizsgálásra és ha igen akkor kihez forduljak?

        Dr. Deli Tamás válasza a hízás, szőrösödés témában

        Tisztelt Kérdező! Igen, a Zoloft a prolaktinszint emelése révén okozhat emlőfeszülést, akár tejcsorgást is. Ez persze nem zárja ki egy daganat lehetőségét mindemellett, de nem az a valószínűbb. Ha tartósan 140/min körüli a pulzusa, szerintem érdemes felkeresni belgyógyászt, amennyiben ő szükségesnek ítéli, akár 24 órás EKG (Holter) vizsgálatra is sor kerülhet. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 05., 00:38; Megválaszolva: 2011. január 11., 14:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: