• mi okozhatja

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves szakértő!2010 március óta viselek mirenát.semmi problémám nem volt vele ,egyre kevesebb volt már a menstruációs vérzésem is .szeptember közepétől viszont egyre többször barnás folyásom lett októberben kiderült 4,5 cm petefészekcisztám van.azóta a ciszta 3 cm esre összement de a pecsételő, vérzésnek konkrétan nem mondható valami megmaradt.megkülönböztethető a menzeszem 5-6 napig piros enyhe vérzés, utána egy hét teljesen tiszta időszak ,majd a következö menzeszig( ami időre jön)barnás folyás folyamatosan. ritkán érzek alhasi nyomást,de fel sem veszem.ami inkább zavar hogy a mirena enyhén lecsúszott állapotban van elejétől fogva,kis része a nyakcsatornában.maga az eszköz a feladatát jól ellátja és a nyálkahártya is kellően el van vékonyodva.nem tudom levetessem -e vagy meddig tart még ez a vérezgetés ,nem vagyok nyugodt felőle.3 gyermekem van többet nem szeretnék és a mirenát jó megoldásnak találtam ,ugyan drága volt. .kérem segítsen adjon tanácsot esetleg ötletet,vérzés csillapítást,homeopátiát hogy járok legjobban.köszönettel

        Dr. Deli Tamás válasza a mirena, pecsételő vérzés témában

        Tisztelt Kérdező! A ciszta feltehetően pár hónap alatt eltűnik, rendellenes hormontermelése (ami a vérzészavart okozhatta) megszűnik, és a probléma megoldódik. A pecsételő vérzést persze a Mirena is okozhatja, így ha további hónapokig megmarad, szükség lehet az eltávolítására. A homeopátiában nem hiszek. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 03., 16:04; Megválaszolva: 2011. január 07., 18:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: