• PCO és terhesség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 26 éves vagyok, 1 éve diagnosztizáltak PCO-val (Angliában élek). Hormontablettákat kaptam, hogy legalább legyen havi ciklusom. 4 hónapja úgy döntöttünk a férjemmel, hogy már ideje családot alapítanunk. Abbahagytam a tabletták szedését, és csodák csodája, azóta minden hónapban van ciklusom. De nem esek teherbe. Mi lehet a gond? Az orvosom azt mondta, hogy ha fél évig nem esek teherbe, akkor menjek hozzá és kapok rá tablettákat vagy injekciót. De én úgy gondolom, hogy a peteéréssel nincs gond, mert ha lenne, nem jönne meg, ugye? Attól félek, hogy valami más áll a dolog hátterében. Olvastam, hogy a túlsúly is ronthatja a teherbe esés esélyét a PCO-s nőknél. Én 168cm és kb. 65kg vagyok. Már harmadik hónapja nem lettem várandós. Kérem adjon tanácsot. Erőltessem a kivizsgálást, vagy várjak még? Nagyon szeretnék már kisbabát, talán az is baj, hogy nagyon akarom. Válaszát előre s köszönöm. Tisztelettel: Marcsi

        Dr. Deli Tamás válasza a PCO, gyermekvállalás témában

        Tisztelt Kérdező! Egészséges pároknál 1 év alatt 85% a teherbe esés esélye, tehát az teljesen normális, ha még 3 hónap alatt nem esett teherbe. Ettől függetlenül: a normális ciklussal külsőre csaknem megegyező ciklus jelentkezhet anovulációs ciklusban is (vagyis, ha nincs peteérés), tehát a szabályos vérzés nem feltétlen bizonyítéka peteérésre. A peteérés hiányának különösen nagy az esélye PCOS-ben. Ezért fogadja meg orvosa tanácsát: ha nem esik teheerbe 6 hónapig, keresse fel. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 03., 00:21; Megválaszolva: 2011. január 07., 18:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: