• miért fáj még?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2010.okt.17-én szültem burok repesztéssel 4300gr-os kisbabát 59cm-el.Sajnos azóta még mindig érzékeny a hüvelyem külső pereme,de akkor főleg mikor együtt szeretnék lenni a párommal!Kellemetlen erről írnom,de úgy gondolom muszáj,mert szülés óta 3-ra próbálkozunk,de mindig sírás lesz a vége!Nem a nagy fájdalom miatt,inkább meg vagyok ijedve és sajnos már az együttlét kezdetén is félelem van bennem!Ez a hüvelyi fájdalom akkor jelentkezik mikor a párom hátulról szeretne behatolni!Szeretném még hozzá tenni,hogy nekem maga a szülés élménye egy nagy tragédia én mindig úgy emlegetem,hogy "brutális" volt!!Segítségüket szeretném kérni ebben!Előre is köszönöm!Évi

        Dr. Deli Tamás válasza a gát fájdalom témában

        Tisztelt Évi! A gátsérülések és -metszés megvarrásakor keletkezett hegesedések általában 6-8 hét alatt teljesen gyógyulnak, de néha több időbe is telhet, ezért óvatosan, kíméletesen próbálkozzanak tovább, a helyzet idővel még javulni fog. Tudni kell azt is, hogy - amennyiben szoptat - a szoptatási időszak relatíve ösztrogénhormon-hiányos állapot, ami érzékenyebbé, "szárazabbá" teszi a hüvelyt. Ez a szoptatás után javulni fog, addig esetleg síkosító segíthet. Ha pedig a szülési pszichés trauma és a fájdalom miatti gátlás jelentős mértékűre nő, klinikai pszichológushoz, esetleg szexuálterapeutához érdemes fordulni. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. január 02., 17:39; Megválaszolva: 2011. január 05., 22:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: