• petefészek daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kónyáné Magyar Erikának hivnak, 38 éves, gyerekét egyedül nevelő fiatalasszony vagyok. 10 évet ápolónőként dolgoztam az ózd városi kórház gyermekosztályán. Eddigi kórtörténetemben különböző betegségek sokasága sorolható fel:5-szöri inzulinos cukobetegség asztma, lumbális sérv, magas vérnyomás, sziv,-és érrendszeri problémák, idegrendszeri gondok menstruációs zavar, fájdalmas viszerek, és nagyon nagyfokú elhizás. Műtéteim: 4 évesen orr-és garatmandula kivétele, 23 évesen császármetszés, 5-6 éve hasplasztikai műtét (fogyás következtében kialakult kötényhas leoperálása), többszöri cyszta, tályog, sipoly mütétek különböző helyeken Pl. combtő, végbélnyilás stb.. Jelenlegi problémám ez év szeptemberétől lett diagnosztizálva, amikor egy erős megfázással felkerestem a bel.ambulancia rendelését. Akkori tüneteim fulladás, mellkas tájéki fájdalom, valamint köhögésre erős alhastáji fájdalom.Ekkor a tüdő RTG mellett általános labort és hasi ultrahangot is kért az orvos. Az eredményből kiderült hogy a bal oldali petefészkemben egy ciszta található.Továbbitottak a nőgyógyászatra, ahol hüvelyi ultrahang vizsgálatot kértek, az eredmény a következő: Afv-ben 77x43 mm uterus, ny.vastagság 3mm.A méhnyakban Naboth-tüszők ábr. Jobb ovárium 3x267mm PCO-s jellegű. Bal ovárium 48x3mm solid jellegű, centrálisan egy 19mm-s echodus terület különül el. A nőgyógyász az eredmények tudatában tumormarker vizsgálatot kért, CA 125:6,49 U/ml Az eddigi eredmények tudatában a petefészek bizonytalan és ismeretlen viselkedésű daganata miatt az orvos CT vizsgálatot kért. A diagnózis a következő:a hepar megnagyobbodott, zsiros degeneratiot mutat. A lien norm. nagyságú, homogén, a cholecysta epebennékű folyadékkal telt.A pancreas nem szélesebb, szerkezete megtartott. A mellékvesék norm.nagyságuak. A vesék kontrasztot jól kiválasztották eltérést nem mutattak, üregrendszeri tágulat nem látható.a hasi nagyerek végig követhetők. Az uterus norm.nagyságu. a hólyag szabályosan telődött. a jobb ovárium nagyobb 38x31mm, kissé inhomogén szerkezetű. a bal ovárium nem azonositható, nem nagyobb. a hólyag vertexén az uterus benyomatot okoz. kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható. Vélemény:a jobb oldali ovárium megitélésére MR vizsgálat javasolt. Az MR vizsgálat a nagyfokú elhizás miatt kivitelezhetetlen volt. Ezen eredmények tudatában felkerestünk a megyei kórház nőgyógyászatán egy főorvost, aki szerint a diagnózis pontos felállitásához laparoszkópiás vizsgálatra van szükség, és ezzel egyetemben szövettani vizsgálatra. Mivel látta az orvos a nagyfokú elhizást és a már fentebb felsorolt betegségeim tudatában veszélyesnek és "talán" kivitelezhetetlennek találta a vizsgálatot igy a kezembe adta a döntést. Bár igaz hogy rendelkezem némi szakmai háttérrel, sőt anyukám is ápolónőként dolgozott, és jelenleg lányom is nővérnek tanul, de mégis kétségbeesetten állok a további teendőket illetően. A leirtakban eddig még nem emlitett tünetek a következők: mindkét oldalt alhastájékon erős nyilaló fájdalom (ezek nem állandóak), időközönként mellbimbó és környéki szúró érzés, medence-tájéki fájdalom és nagyon nagy fokú hajhullás, aminek következtében a hajam kb.80-90%-át elveszitettem, valamint a fejbőr állandó viszkető, égő érzése. Felkerestem a bőrgyógyászt, aki egy többkomponensű hajszeszt irt fel, de eddig a közel 1 hónap alatt még változást nem észleltem. 1 hónapja mások ajánlávával elkezdtem szedni a gyulladás csökkentő és immunerősitő hatásáról elhiresült Aloe Vera gél kapszulát.Ennek hatására mintha kicsit erősebbnek érezném magamat. Hiszek abban, hogy erős vagyok, és meggyógyulok, de ez esetben szerintem más orvosi,és természetes gyógymód segitségére is szükségem van. Kérem segitségüket a fennt leirt betegséggel kapcsolatban akár e-mailban, akár tel.számon éjjel-nappal elérhető vagyok.m.erika36@gmail.com tel.szám:06 30 8733167 Tisztelettel és köszönettel: Kónyáné Magyar Erika

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészek daganat témában



        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        Kedves Kérdezőnk!
        Kérjük, küldje el a WB szót a következő telefonszámra:

        06-90-642-541
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. december 28., 23:32; Megválaszolva: 2010. december 30., 19:45

        Tudjon meg többet: petefészek daganat

        Egészség? Betegség?

        Nézze meg a WEBBetegen!

        Ezt olvasta már?
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Abbahagytam a fogamzásgátló szedését egy hónapja, de a párommal szinte minden alkalommal védekeztünk szex alatt, kivéve 2 héttel ezelőtt, de akkor sem történt semmi baleset. 4 napja nem jött meg a menzeszem, lehetséges az...
        Most kezdem újra a fogamzásgátló tabletta szedését egy év kihagyás után. A menstruációm első jeleire bevettem a tablettát ez után minimális volt a vérzés nagyjából a negyede a megszokottnak. 6 napja szedem a tablettát először enyhe...
        Tisztelt doktor úr! Szerdán egy bevérzett cisztát találtak a jobb petefészkemen. A nőgyógyász azt mondta, függesszem el a nemi életet, és a következő menzeszem után, január végén megvizsgál újra, hogy felszívódott-e magától....
        Tisztelt Doktor Úr! Az a problémám hogy a kisajkaimon egy kisebb golyó nagyságú dudort vettem észre.Mi lehet ez ?
        Tisztelt Doktor Úr! Hüvelyi fájdalom miatt írok. Vizelési ingerem van, de még sem kell, és a szexuális aktus közben is csíp. Voltam már nőgyógyásznál is, több alkalommal, és felírtak különböző kúpokat, például a Mikogalt. Szűnni nem...
        A citologiai vizsgalat soran kijott egy hsc h eredmeny, a nogyogyasz mielobbi tukrozest javasolt. sajnos jelenleg kulfoldon dolgozok es nem all modomban most haza menni. kerdesem az lenne h mennyire surgos ez a tukrozes? lehet halsztani egy fel...
        Kedves Dr. Úr, január 7.-re vagyok kiírva, az orvosom december 29.-re császárral tervezett szülést javasol, a baba még nem fordult meg és a 26. héten agykamratágulatot állapítottak meg, akkor a BPD 69.5mm volt, az oldalkamrák 17mm tágak és...
        Tisztlet Doktor Úr! A tegnapi napon a nőgyógyászom máhszájsebet állapított meg, amely vérzett. Ezt helyileg kezelte, a vérzést elmulasztotta. Mondott egy hüvely pH visszaállító hüvelykúpot,azonban nem emlékszem a nevére. Kaphatnék...
        Jó napot a barátnőm megütötte a mellét és egy ponton belilut és kisebb csomo jött létre szeretném tudni mijen komoly lehet ez?válaszát köszönöm
        Kedves Doktor Úr! Olyan problémám lenne, hogy a menstruációt követően elkezdtem szedni újra a fogamzásgátlót, de a 8. nap helyett véletlenül a 7. napon kezdtem el.(Triodena) Miután elkezdtem szedni,a szedést követő 3. napon barnás-véres...
        Jó napot Doktorúr! Kb. 2 hónapja szedek fogamzásgátlót és az lenne a problémám hogy kedden elfelejtettem bevenni a tablettát. Másnap viszont bevettem az aznapit. Már csak 2 tabletta van a levélből és az lenne a kérdésem, hogy folytassam e a...
        Tisztelt Doktor Úr A kérdésem a lelettel kapcsolatos, mire utalhat a megvastagodott méhnyak. Lehet rák is?
        Tisztelt Dr Úr/Nő! Azt szeretném megkérdezni, hogy a menstruáció késleltetése végett mikor kell elkezdeni a Norculut tabletta szedését. Dec 17-én jött meg a menzeszem. A következő menstruációt szeretném pár nappal kitolni, mert elutazok...
        Tiszteletem. Azt szeretném megkérdezni a nőgyógyásztól hogy kaptam egy rákszürési eredményt amin csak az volt az alján hogy P. Semmi kórosat nem találtak a kenet minősítésű negatív. Panaszom nincs. A javaslatban mégis azt ikszelték be hogy...
        Tisztelt Dr. Úr! Orvosomat "fájdalmas közösülés" problémájával kerestem fel. Gynoxin hüvelytablettát és Lomexin krémet írt fel. Folyáson kívül semmilyen más rendellenesség nem állt fenn. Kérdésem az volna, hogy a Lomexin krémet...
        Jo napot, evek ota szedek fogamzasgatlot es neha elfelejtem de csak ritkan, meg nem volt baj belole. A mostani adagbol 2 szemet hagytam ki, az egyiket potoltam fel nap mulva. Nem egymast koveto napokon. Hallottam hogy teherbe eshetek, szoval csinaltam par...
        Jó napot kívánok Dr. Úr! Állandó húgyúti problémákkal küszködök. Általában fél évente 1-2-szer jön ki. Megfigyeltem, hogy akkor jön elő ha a párommal rövid időn belül többször vagyunk együtt. Ez azt jelenti mondjuk, hogy 24 órán...
        Öt hónapja kezdtem újra szedni a fogamzásgátló tablettát lindynette 20 közti vérzéseket tapasztaltam, illetve sex közben elkezdtem vérezni de utána el is múlt érdekelne h az alacsony hormon tartalmú gyógyszerem miatt lehet a sex közbeni...
        Az utóbbi két hónapban kétszer jelentkezett nemi aktus közbeni, utáni vérzésem, eddig sosem volt ilyen. Kicsit kellemetlen is a szeretkezés, a méhszájam érzékenyebb, mint volt. Emellett a menstruációkor és utána is pár napig görcsöltem,...
        Jó napot!2012decemberében P3at és Hpv-t diagnosztizáltak majd megmütőttek.Idén már P1es lett és a hpv-t nem is említették az eredményen.Az lenne a kérdésem,hogy ez a vírus,hogyan terjed?Csak szexuális uton vagy másképp is(nyállal vagy...