• petefészek daganat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kónyáné Magyar Erikának hivnak, 38 éves, gyerekét egyedül nevelő fiatalasszony vagyok. 10 évet ápolónőként dolgoztam az ózd városi kórház gyermekosztályán. Eddigi kórtörténetemben különböző betegségek sokasága sorolható fel:5-szöri inzulinos cukobetegség asztma, lumbális sérv, magas vérnyomás, sziv,-és érrendszeri problémák, idegrendszeri gondok menstruációs zavar, fájdalmas viszerek, és nagyon nagyfokú elhizás. Műtéteim: 4 évesen orr-és garatmandula kivétele, 23 évesen császármetszés, 5-6 éve hasplasztikai műtét (fogyás következtében kialakult kötényhas leoperálása), többszöri cyszta, tályog, sipoly mütétek különböző helyeken Pl. combtő, végbélnyilás stb.. Jelenlegi problémám ez év szeptemberétől lett diagnosztizálva, amikor egy erős megfázással felkerestem a bel.ambulancia rendelését. Akkori tüneteim fulladás, mellkas tájéki fájdalom, valamint köhögésre erős alhastáji fájdalom.Ekkor a tüdő RTG mellett általános labort és hasi ultrahangot is kért az orvos. Az eredményből kiderült hogy a bal oldali petefészkemben egy ciszta található.Továbbitottak a nőgyógyászatra, ahol hüvelyi ultrahang vizsgálatot kértek, az eredmény a következő: Afv-ben 77x43 mm uterus, ny.vastagság 3mm.A méhnyakban Naboth-tüszők ábr. Jobb ovárium 3x267mm PCO-s jellegű. Bal ovárium 48x3mm solid jellegű, centrálisan egy 19mm-s echodus terület különül el. A nőgyógyász az eredmények tudatában tumormarker vizsgálatot kért, CA 125:6,49 U/ml Az eddigi eredmények tudatában a petefészek bizonytalan és ismeretlen viselkedésű daganata miatt az orvos CT vizsgálatot kért. A diagnózis a következő:a hepar megnagyobbodott, zsiros degeneratiot mutat. A lien norm. nagyságú, homogén, a cholecysta epebennékű folyadékkal telt.A pancreas nem szélesebb, szerkezete megtartott. A mellékvesék norm.nagyságuak. A vesék kontrasztot jól kiválasztották eltérést nem mutattak, üregrendszeri tágulat nem látható.a hasi nagyerek végig követhetők. Az uterus norm.nagyságu. a hólyag szabályosan telődött. a jobb ovárium nagyobb 38x31mm, kissé inhomogén szerkezetű. a bal ovárium nem azonositható, nem nagyobb. a hólyag vertexén az uterus benyomatot okoz. kórosan megnagyobbodott nyirokcsomó nem látható. Vélemény:a jobb oldali ovárium megitélésére MR vizsgálat javasolt. Az MR vizsgálat a nagyfokú elhizás miatt kivitelezhetetlen volt. Ezen eredmények tudatában felkerestünk a megyei kórház nőgyógyászatán egy főorvost, aki szerint a diagnózis pontos felállitásához laparoszkópiás vizsgálatra van szükség, és ezzel egyetemben szövettani vizsgálatra. Mivel látta az orvos a nagyfokú elhizást és a már fentebb felsorolt betegségeim tudatában veszélyesnek és "talán" kivitelezhetetlennek találta a vizsgálatot igy a kezembe adta a döntést. Bár igaz hogy rendelkezem némi szakmai háttérrel, sőt anyukám is ápolónőként dolgozott, és jelenleg lányom is nővérnek tanul, de mégis kétségbeesetten állok a további teendőket illetően. A leirtakban eddig még nem emlitett tünetek a következők: mindkét oldalt alhastájékon erős nyilaló fájdalom (ezek nem állandóak), időközönként mellbimbó és környéki szúró érzés, medence-tájéki fájdalom és nagyon nagy fokú hajhullás, aminek következtében a hajam kb.80-90%-át elveszitettem, valamint a fejbőr állandó viszkető, égő érzése. Felkerestem a bőrgyógyászt, aki egy többkomponensű hajszeszt irt fel, de eddig a közel 1 hónap alatt még változást nem észleltem. 1 hónapja mások ajánlávával elkezdtem szedni a gyulladás csökkentő és immunerősitő hatásáról elhiresült Aloe Vera gél kapszulát.Ennek hatására mintha kicsit erősebbnek érezném magamat. Hiszek abban, hogy erős vagyok, és meggyógyulok, de ez esetben szerintem más orvosi,és természetes gyógymód segitségére is szükségem van. Kérem segitségüket a fennt leirt betegséggel kapcsolatban akár e-mailban, akár tel.számon éjjel-nappal elérhető [email protected] tel.szám:06 30 8733167 Tisztelettel és köszönettel: Kónyáné Magyar Erika

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészek daganat témában



        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás
        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. december 28., 23:32; Megválaszolva: 2010. december 30., 19:45

        Tudjon meg többet: petefészek daganat
      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 3 hónapja szültem,a hathetes kontroll alkalmával cytologiát csináltattam!Megérkezett az eredménye!Legyen kedves értelmezni:"Döderlein pálcák.Enyhén lobos a háttér.Néhány laphám-metaplasiásw sejt.Elvétve kétmagvú...
        Tisztelt Doktor Úr! Évek óta szenvedek a visszatérő candida albicans miatt. Számos gyógyszert, krémet, kúpot megpróbáltam már, de folyamatosan visszatér. A párom óvszert használ, így ő nem tud visszafertőzni. Én próbálom a cukros...
        Kedves Doktor úr! Július 17.-én észrevettem a nemi szervemen, a hüvelyemtől nem messze egy szemölcsöt, ami alapján - alapos utánajárással - HPV-re gyanakodtam. 22.-én jutottam el orvoshoz, ahol megállapították, hogy condylomám van, s...
        Tisztelt Doktor Úr! Az utolsó menstruációm június 21-n volt. Tegnapi napon csináltam terhességi tesztet, két csík jelent meg, azonban az egyik csík halványabban. Ma reggel első vizelettel megismételtem, ugyancsak két csík, az egyik...
        Udv! Majus 3/4.-en pettingeltem. A kezemre ment a sperma, letoroltem egy zsepivel, aztan magam is persze egy masikkal de lehet hogy a kezem hozzam ert. Majusban rendesen megjott,6 napig eros verzes amilyen szokott. Juniusban negy napot kesett, ami allatt...
        Tisztelt Doktor Úr! 20 éves lány vagyok, gyógyszert nem szedek, nemi életet május közepétől nem élek. (májusban elég sokat stresszeltem vizsgák miatt, júniusban is lényegében illetve akkor is amikor vártam, de nem jött meg) A problémám a...
        Tisztelt Doktor Úr! Én tavaly novemberben kezdtem el szedni a Roxanelle-t, de ezt abba kellett hagynom 4 hónap után mert nagyon erős volt a migrénem és nem nedvesedtem tőle együttlétkor. Miután abbahagytam ezek a panaszok megszűntek. Most kb 5...
        Tisztelt Doktor Úr! 2013-ban mirena eltávolítás, és rendszertelen vérzés miatt curettage-t végeztek. (eredménye: polypus endometrialis et endometritis chronika iud kapcsán) 2016. márciusától ismét kezdődött a rendszertelen most már...
        Tisztelt Weborvos ! Én egy 38 éves aggódó anyuka vagyok a lányom 10.5 éves (2005.10.05) ez év (2016) jan4 én jött meg az első mensruációja most május vegén volt meg utoljár az iskolai időszakban rendszeres leigazolt kosárlabda sportoló ez...
        Tisztelt doktor ur! Kérdésem az volna hogy 17 napja volt aburtuszom és lehet e nemi életet élni.A műtét után normál vérzésem volt 6 napig .A három hetes kontrolon még nem voltam nyaralás miatt.Köszönöm válaszát
        Jó napot kívánok! Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi a valószínűsége, hogy a barátnőm eshetett-e teherbe. A megszakításos közösülés során nagyon figyelmesen, betartva minden szabályt, védekezés nélkül voltunk együtt. (Tudom, nagy...
        Tisztelt Doktor Ur! Korabban rendszertelen volt a menstruaciom, de volt hogy egyaltalan nem is volt. Ebben az evben fogytam 13 kg-ot es mar a 4. honap volt most amikor rendszeresen jelentkezett verzes, mivel szeretnenk mar babat igy ugy gondoltuk egy alapos...
        Tisztelt Doktor úr! Igyekszem mindent nagyon alaposan leírni. Lindynette 20 fogamzásgátlóval védekezem 3 hónapja, a partneremmel a 2. levéltől védekezünk így, előtte óvszert is használtunk. A fogamzásgátló felírásakor voltam egy alapos...
        Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom nagyon megijesztett,hogy hüvelyrákom van.Elküldött kemoterápiára.Elmondása alapján a hüvely faláról kimetszette azt a részt,de nem lehet tudni....Szeretnék egy "pártatlan"véleményt is kapni,ezért...
        Tisztelt Doktor Úr! Mai napon kaptam kézhez cytológiai leletemet a következőkkel: Kenetvéd mód: 1- Spatula Kenet min: A - megfelelő Kenetért: C- Egyéb hámelváltozások Cyt. adatok: candida fertőzés gyanúja, döderlein b.,...
        Tisztelt Doktor úr! 2016. április 6-án volt az utolsó menstruációm. A múlt hónapban és ebben a hónapban is volt 1 napos vérezgetés. Hormon vizsgálaton is voltam,aminek az elemzésében szeretném kérni a segítségét. Az eredmények mire...
        Tisztelt Doktor Úr! 17 éves vagyok. 12 éves korom óta menstruálok, és mindig is rendszertelen volt. Az utóbbi 2-3 évben azonban "rosszabb" lett a helyzet, jó ha egy évben 3-4 alkalommal megjön. Már van időpontom egy nőgyógyászhoz, viszont...
        Tisztelt Dr Úr! A menstruációm elmaradásának első napján végeztem terhességi tesztet, ami pozitív lett, a biztonság kedvéért megismételtem, és a továbbiak is ugyanezt az eredményt mutatták. Ezt követően elmentem nőgyógyászati...
        Tisztelt Doktor Úr! A nőgyógyászom elküldött 3. és 21. napi vérvételre. Meglett az eredményem, ami szerint a progeszteron szintem 8 lett. Az orvosom idő közben írt fel nekem Clostylbegyt tablettát, amit el kellett volna kezdenem szedni. Amikor...
        Tisztelt Doktor Úr! Egyik családtagunk leukémia kezelésére alkalmas gyógyszereket szed, feltételezem, hogy gyógyszeres kemoterápiában részesül. Kisbabát szeretnénk. Biztonságos a vele való érintkezés terhesség alatt? Kicsi fiam...