• Daganat a méhben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mindig rendszeres volt a menstruációm,53 éves koromban maradt el egy évre,amikor azt hittem ez már végleges.Amikor visszatért akkor is rendszeres lett.Kb.két éve jelentkezett,hogy van olyan hónap,hogy több napig is meg van.Nem erősen,de van.Végeztek egy ultrahangos vizsgálatot ami kimutatta,hogy a méhem duplája a normálisnak, a nyálkahártya is jóval vastagabb,de a daganat megállapításához további vizsgálat szükséges. Mivel az egyik ismerősöm túl van a műtéten,és tudom,hogy megviselte lelkiekben és minden téren,meg magamat ismerve,biztos tudom,hogy nem fogok vállalkozni a műtétre.... Egyedfül az érdekelne,hogy az ilyen hosszan tartó vérzésnek gyógyszerrel lehetséges-e a megszüntetése. Nem a daganatnak,azzal tisztában vagyok,hogy tovább nőne,csak a vérzés ne legyen! A választ köszönöm:

        Dr. Deli Tamás válasza a méh daganat témában

        Tisztelt Kérdező! Átmenetileg hormonálisan vagy egyéb gyógyszerrel (pl. Exacyl) valószínűleg lehet csökkenteni a vérzést, de ha esetleeg méhnyálkahártya rák van kialakulóban, akkor az csak tovább halad előre, később már nem lehet a vérzést megszüntetni, de akkor már késő lehet. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. december 20., 22:08; Megválaszolva: 2010. december 30., 18:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: