• Ultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy jelenleg 30hét 4napos terhes vagyok. December 11.én voltam 4D-s ultrahangon és ott minden rendben találtak ( 29 hetes voltam). Ekkor mért adatok.: BPD:8.31cm , OFD:9,95cm , AC:25.38cm , FL:5.84cm és a súlybecslés 1539gramm volt. Ultrahang szerint 2 héttel előbbre vett a gép. Utána december 17.én mentem a rendes orvosomhoz ultrahangra a 30 hetesre és ott nagy eltéréseket mért BPD: 81,6 mm , OFD: 102mm , AC:228mm , FL:53,3mm és a súlybecslés 1150gramm. És még annyit mondott hogy az egyik oldali agyat nagyobbnak látná talán, de nem biztos, éppnek tűnő magzati anatómia , de BPD 32-33, OFD 31 hetesnek felel meg. Ez mit jelenthet??? Nekem nem mondott semmit, mondta h mennyjek el genetikai ultrahangra, ott csak januárra kaptam időpontott és nagyon ideges vok, h most van-e baja vagy csak mérési hiba történt. Kérem segítsen nekem hogy akkor most mi történhetett mérési hiba , vagy ha tényleg nagyobb az eggyik agyféltek az mitől lehet és mi baja lehet a babának.??? Vagy ha még tud bármit hozzáfűzni , kérem segítsen nekem.

        Dr. Deli Tamás válasza a terhességi ultrahang témában

        Tisztelt Kérdező! Mérési hiba nyilván történt, hiszen 6 nap különbséggel 1100 és 1500 g-nak is becsülték a babát. Hogy a két vizsgáló közül ki tud (másik megközelítésből: ki nem tud) ultrahangozni, én innen nem tudom megmondani. Emiatt talán valóban érdemes felkeresni egy harmadik ultrahanglabort, lehetőleg olyan megbízható helyen, akinek a leletét elhiszi egyrészt Ön, másrészt kezelőorvosa (aki a saját maga leletében szemmel láthatóan nem bízik). Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. december 20., 12:29; Megválaszolva: 2010. december 30., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: