• terhesség - nolicin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Kisbabát várok, 12. hétben leszek vasárnaptól, Nőgyógyászom Nolicin tablettát írt ki gyakori vizelet miatt. A kérdésem az lenne, hogy mennyire árthatok ezzel a Babának, vagy nyugodtan beszedhetem? Ha árthatok vele, esetleg más módszert tudna nekem ajánlani? Köszönettel:Nia

        Dr. Deli Tamás válasza a terhesség, húgyúti fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! Húgyúti fertőzésben terhességben elsősorban nem fluorokinolon antibiotikumot (ide tartozik a Nolicin is) javasolnak, hanem penicillint, cefalosporint, Sumetrolimot, nitrofurantoint, Monuralt, esetleg makrolidet, lehetőleg (bár nem feltétlenül kizárólag) az első 12 hét után. Én ezekből választanék Önnek, de persze orvosa is biztosan meg tudja indokolni saját döntését, erről őt kell megkérdezni. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. december 18., 13:04; Megválaszolva: 2010. december 30., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: