• Magas vérnyomás-fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktornő, Doktor Úr! 6-7 éve kezdtem el szedni a Meliane-t, és nagy valószínűséggel ettől magas vérnyomásom lett. Azelőtt alacsony volt a vérnyomásom. Két éve abbahagytam, és a vérnyomásom helyreállt. Egy fél éve újra kezdtem, és a vérnyomásom ismét szinte mindig 160/110, elég magas. Most yasminelle-t próbáltunk ki, majd a nőgyógyász a Dienille-t javasolta, de ahogy a honlapon olvastam, egyik sem a legmegfelelőbb tabletta. Önök szerint melyik tabletta ilyenkor a legmegfelelőbb? Más egészségügyi problémám nincs. Előre is köszönöm válaszukat! Üdvözlettel

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátlás, magas vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező! 160/110 Hgmm vérnyomás mellett a kombinált hormonális fogamzásgátlók bármelyikét tilos alkalmazni életkortól függetlenül, ez különösen igaz 35 éves kor felett. Ha belgyógyásza beállítja a vérnyomását gyógyszeresen és már nem olyan magas, a kombinált fogamzásgátló tabletta megfontolható, de tekintettel a súlyos, a fogamzásgátlóval összefüggő magas vérnyomásra és életkorára, én valószínűleg más lehetőségben gondolkodnék (leginkább a méhen belüli fogamzásgátló eszközre gondolok). Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. december 18., 10:38; Megválaszolva: 2010. december 30., 17:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: