• Megműttessem??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Úr/Nő! kb. 2 hete baloldali petefészek-cisztát diagnosztizáltak nálam. A ciszta kb. 3cm. Az orvos azt mondja, hogy nem kell hozzányúlni, mert felszívódhat, viszont ha növekszik meg kell műteni. Nekem ez már a harmadik cisztám ugyanazon az oldalon, az előző kettő több mint 6 cm-re nőtt, tehát kétszer meg is műtöttek vele. Viszont most babát szeretnénk (már van egy 3 éves lányom), és úgy hallottam, hogy a ciszta miatt nem lehet teherbe esni. Most akkor műttessem meg magam?? Vagy összejöhet anélkül is?? Vagy meddig várjak, mennyi idő alatt növekszik a ciszta, ha egyáltalán növekszik?? Miért alakul ki újra meg újra?? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a petefészekciszta témában

        Tisztelt Kérdező! Orvosának igaza van, a műtét egyelőre nem indokolt. 2 hónap múlva kell ultrahanggal ellenőrizni a cysta méretét. A "miért" kérdésre nem tudjuk a választ, van, akinél nagyobb hajlam van a cysta megjelenésére a fejlődő tüsző megrepedésének elmaradása miatt. Cysta mellett is lehet teherbe esni, főleg akkor, ha az egy tartósan fennálló, változatlan cysta, de tény, hogy ha elmarad a tüszőrepedés és a sárgatest kialakulása, az adott ciklusban nem jön létre terhesség. Tisztelettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. december 17., 15:18; Megválaszolva: 2010. december 30., 13:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: