• sérült hüvelyfal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr/Doktor nő! Már nagyon régóta küzdök ezzel a problémámmal, de eddig minden nőgyógyász azt mondta h fertőzés miatt sérül meg a hüvelyem fala szexuális érintkezés közben. Viszont amikro egészséges vagyok szintúgy megsérülök. Szexuális együttlét után halványrózsaszín majd barnás folyásom(némi fájdalomérzet szintén) van egy max két napig. Perzse a sérülés miatt mindig megfertőződöm így ez egy ördögi kör. De biztos vagyok benne, hogy egészségesen is rendkívül könnyen megsérül a hüvelyem fala. Nem lehet ezt valamilyen módszerrel orvosolni? A sikosítóra többnyire allergiás vagyok, vagy ugyanúgy megsérülök. Segítségét Köszönöm

        Dr. Deli Tamás válasza a sérült hüvelyfal témában

        Tisztelt Kérdező! Ha biztos abban, hogy a sérülés ooka nem gyulladás miatti sérülékenység, ki kell még zárni, hogy nem a méhnyak sérülékeny-e esetleg. Ez jól látható kolposzkóppal, biztosan ellenőrizték már ezt is nőgyógyásznál. Ha viszont erről sincs szó, a hüvely nyálkahártyája ösztrogéntartalmú készítménnyel, pl. Ovestinnek erősíthető meg (ha nem ellenjavallt, pl. nincs trombózishajlama stb.), ezt pár hétig használva. Hormonmentesen a Cikatridina hüvelykók átmeneti, kúraszerű használata erősítheti, rugalmasíthatja a hüvely szöveteit. Mindkét említett készítmény vény nélkül is kapható. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. december 13., 23:24; Megválaszolva: 2010. december 16., 20:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: