• Endometriózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        35 éves nő vagyok. Ez év augusztusában műtöttek endometriózissal. A menstruációm azóta rendben van, egy napom szokott erősebb lenni a vérzésem.Szerencsére erős görcseim (mint műtét előtt ) nincsenek, de nagyon félek, hogy ez a betegség visszatér. Szeretnék teherbe esni, de még nem sikerült.Igaz nagyon tudományosan nem álltam rá a dologra ( peteérés figyelése stb.). Kérdésem: Mivel a nőgyógyászom azt erősítette meg, hogy ez a betegség nagy valószínűséggel visszatér, ezért szinte minden menstruáció előtt bennem van a félelem, vajon minden rendben? Ha kicsit erősebben fáj a hasam vagy ha már egy héttel előbb fáj a hasam az már a probléma első jele? Egy ilyen műtét után ha vissza is jön a betegség kb. mennyi idő általában? Néha egy ördögi körnek érzem ezt az egészet, főleg, hogy a megelőzésről senki semmit nem tud. Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

        Dr. Boros Miklós válasza a endometriosis témában

        ,Kedves Kérdező!Az endometriózis műtét után is folyamatos orvosi ellenőrzést és gyógyszeres kezelést igényel,még akkor is kiújulhat.A legjobb terápia a terhesség.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. december 11., 12:23; Megválaszolva: 2010. december 20., 13:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: