• Méhszájseb negatív cytológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a válaszát! Vettek cytológiát, nem mondták, h. eltérés lenne. Olyan problémával fordultam orvoshoz, hogy együttlét után vérezgettem egy kicsit. Mire időpontot kaptam arra persze már ez a vérzés rég elmúlt, csak pár percig tartott, de most inkább rózsaszínes volt, mint piros. Az orvos azt mondta, hogy azért ecseteli, mert be kell hámosítani a területet. Ön szerint ez nem jó megoldás? ---------------------------------------------------- Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Ma voltam nőgyógyásznál, aki a következőt állapította meg: Méhszáj körül 10 Ft-nyi vérzékeny erythroplakia. (Azt mondta kettő kis piros vérzékeny folt van, a papíromra meg már ezt írták) Azt mondta, hogy ecsetelni kellene 6 héten keresztül, de nincs rá garancia, hogy használni is fog. Belementem, így el is kezdte a Vagothylos ecsetelést. Az eddigi tapasztalatok alapján ez mennyire hatékony eljárás? Mitől alakulhatott ki ez az úgynevezett méhszájseb? Nem lehet, hogy attól, hogy fogamzásgátlót: Cypromixet szedek? Esetleg attól, hogy pajzsmirigy alulműködésem van? Erre L-Thyroxint szedek. Vagy lehet a tamponhasználattól? Válaszát előre is köszönöm! Molnár Adrienn 2010-12-07 15:57 Kedves Adrienn! Valószínűleg nem a tampon, hypothyreosis vagy Cypromix okozza az elváltozást, a pontos ok nem mindig ismert. Kérdésem az volna, milyen panasszal fordult nőgyógyászhoz? Ha pl. szexuális együttlét utáni vérzés miatt, akkor az egyszeri Vagothyles ecsetelés jó, mert akut vérzéscsillapításra alkalmas, ezenkívül dezinficiens (fertőtlenítő) hatása van. Hogy 6 hétig miért akarják ezzel ecsetelni a méhszájat, számomra rejtély. A fő kérdésem ugyanis: vettek-e erről a területről cytologiát (rákszűrést), ha igen, mit mutatott az eredmény. A lehetőségek: 1. Nem vettek és nincs vérzés sem: akkor szerintem csak bolondítják Önt. 2. Nem vettek és vérzés szokott innen lenni: venni kell cytologiát, illetve valamilyen tartós vérzéscsillapítás szükséges (pl. elektromos kacskimetszés, ami még szövettani leletet is ad, vagy fagyasztás, bár ebből nincs szövettani vizsgálatra lehetőség). 3. Vettek cytologiát, negatív, a terület nem okoz panaszt: nem kell kezelés, pár hónap múlva kontroll, jelenleg teendőt nem igényel. 4. Vettek mintát, pozitív (eltérés van): a pontos lelettől függően pár hónap múlva kontroll vagy szövettani mintavétel (ami az esetleges vérezgetést is megoldja). Ha megírja, pontosan mi volt a panasz és milyen további vizsgálat történt, tudok pontosan válaszolni. Üdvözlettel,

        WEBBeteg szakértő válasza a méhszájseb témában

        Kedves Adrienn! Ha a cytologia negatív volt, akkor nem kell aggódni, a Vagothyles ecsetelés pedig valóban segíteni fogja a hámosodást. Lehet, hogy 6 hétnél hamarabb is behámosodik a terület, de ezt orvosa úgyis látni és mondani fogja. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. december 09., 17:32; Megválaszolva: 2010. december 14., 20:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: