• Nögyógyászati kérdés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Miliguest fogamzásgátlót szedek több éve. A gyógyszert havonta 1 hétig szoktam szüneteltetni, amikor megjön a menstruációm, most november 22től 28-ig volt ez az időszak. A szüneteltetés mindig hétfőtől vasárnapig tart, tehát így kiszámíthatóan csütörtökön jön meg, most november 25-én kellett volna megjönni a menstruációmnak ami 5 napig tart, tehát nov 29-ig tart. Kisebb csúszások előfordultak már korábban is. Most azonban korábban november 20-án megjött mellette 5-6 napig enyhe hányingerem is volt napközben vagy este valamint erős szájszárazságot éreztem és szomjúságot 2-3 napig. Ez az állapot most is tart. Hét elején 2-3 napig szájszárazsággal, rendszertelenül jelentkező enyhe hányingerekkel és kicsi méhfájdalommal (az utóbbi nálam a normális tünet ilyenkor) és 1-1 nap megszakítással még mindig menstruálok bár nem olyan erősen csak naponta 1-2 alkalommal tapasztalom. Ma is nagyon szomjas vagyok, egyfojtában tudnék inni és enyhe hányingerem van. Mit tegyek, meddig tarthat ez az állapot? Ez valami betegségre utaló jel vagy lehet a stressztől?

        WEBBeteg Szakértő válasza a szomjúság, hányinger témában

        Tisztelt Kérdező! Természetesen lehet egy gyomor-bél fertőzés jele a hányinger, de nőgyógyászként azt kell javasolnom, hogy végezzen terhességi tesztet (a fogamzásgátlók megfelelő szedése mellett is évente kb. 200 nőből 1 teherbe esik). Ha nem terhes de panaszai nem szűnnek, keresse fel háziorvosát (a feltűnően sok ivás cukorbetegség, hormonális betegség, pszichés betegség jele is lehet). Üdvözlettel,


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2010. december 06., 11:26; Megválaszolva: 2010. december 07., 21:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: