• 72órás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Tegnap éjjel (éjfél körül)baleset történt: lecsúszott a gumi.. ezért ma reggel elmentünk esemény utáni tablettáért (Ridesoft), amit délelőtt fél 12kor be is vettem. Mivel (szerencsére) nem igazán vannak ilyenfajta tapasztalataim, lenne 1-2 kérdésem: -Az utolsó menstruációm november 24-én jött meg. A 72 órás tabletta miatt most meg kell jönnie a jövő héten?? Vagy csak a szokott időben?? (mert egyszer olyasmit hallottam, hogy egy ilyen tabletta bevétele után meg kell jönnie néhány napon belül) Ez igaz?? -És az gond, hogy szódavízzel vettem be a tablettát?? -És mivel időben bevettem (12 órán belül) a tablettát, így mennyi az esélye h hasson?? Előre is köszönöm szépen a választ, és elnézést kérek, ha a fenti kérdéseim kissé triviálisak, csak nagyon idegesít ez a dolog! :( Előre is köszönöm! Tisztelettel: Réka

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Réka! - Általában 1-2 héten belül jelentkezik egy soron kívüli vérzés. Mindenesetre ha nincs vérzés a várt időpontig sem, végezzen terhességi tesztet. - Nem gond. - 95% eséllyel véd ebben az esetben (5% eséllyel nem védett ki egy esetleges terhességet). Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. december 04., 11:47; Megválaszolva: 2010. december 07., 21:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: