• Visszafertőződés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő/Doktor úr! Problémám több mint egy éve húzódik. Konkrétan folyamatosan visszatérő hüvelygombáról van szó. Már négy alkalommal voltam nőgyógyásznál ezzel a problémával, minden alkalommal kaptam fluconert és cns hüvelykúpot, két alkalommal pedig a páromnak is kellett gyógyszert szednie, legutóbb Zinnat-ot. Ez úgy egy hónapja volt, azóta ismét tünet mentes voltam, ám két napja újra erősen előjöttek a tüneteim. A legutóbbi orvosi látogatásom előtt egy hónapja nem éltünk nemi életet pontosan a tüneteim miatt, így nem gondoltam, hogy a páromtól kaphattam el valamit, most azonban már próbálkoztunk, de minden aktus után történt hüvelyöblítés is. Ettől függetlenül erősebb folyásom volt az aktusokat követően. Visszagondolva akkor kezdődtek a problémák, amikor áttértem tablettára és nem használunk óvszert. Candida kimutatható volt a kenetvételekkor, viszont a tünetek a 3 hónapos cukor és élesztőmentes kúra alatt sem szűntek meg. Kérdésem csupán az lenne, hogy mi a teendőm. Láthatóan ez a tüneti kezelés nem működik. A párom kit kereshet fel vizsgálat ügyében? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Kedves Kérdező! Az ön nőgyógyásza is tud párjának tablettás gombaellenes kezelést felírni. Egy időben kezdjék el szedni. A kúra után önnek Gynoflor menjen tovább, minden aktus után tejsavas irrigálás. Ha nem javul, vércukorkontroll a háziorvosnál!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 29., 21:42; Megválaszolva: 2010. december 01., 17:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: