• laborértékek eltérése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, jelenleg 15 hetes terhes vagyok és a 12 hetes vérvizsgálaton készült vérképemen három értékben is eltérést tapasztaltam. Ez a három érték a NEUT, LYMPH és az EO, melyek a következőképpen térnek el a normál értéktől: A leleten a NEUT normál értéke 50-70, az én értékem74,9%, a LYMPH normál értéke 25-40, az én értékem 17,7% és az EO normál értéke 2-4, az én értékem pedig 1,6°%. A kérdésem az volna, hogy ezek a vizsgált vérkép-kategóriák mit jelentenek és az eltérésük mennyiben jelent problémát? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ezeknek az értékeknek az éltérése állhat -e az állandó fáradtság és kimerültségérzés hátterében, ugyanis kb. egy éve állandóan fáradtnak érzem magam, tehát ez nem a terhességem óta van, hanem már azt megelőzően is fennállt. Ezért arra gondoltam, hogy mivel a vasam rendben van, esetleg pajzsmirigyproblémák állnak a probléma hátterében. Ezzel kapcsolatban még azt szeretném megkérdezni, hogy a 12 hetes rutin vérvizsgálat a pajzsmirigyműködést, azaz a TSH szintet vizsgálja-e, ugyanis az eredmények nagy részét még nem kaptam meg. Köszönettel: F.T.

        Dr. Deli Tamás válasza a terhességi laboreredmény témában

        Tisztelt F.T.! A különböző fehérvérsejtek azok, amiket felsorolt. A leírt értékek 15 hetes terhességben normálisak, nincs velük teendő. A fáradtság a terhesség miatt is van, hiába állt fenn mát a terhesség előtt, a terhességi hormonok befolyása miatt ennek kivizsgálása (hacsak nem extrém mértékű panaszokról van szó) nem a terhesség alatt kell, hogy megtörténjen, henem a terhességet követően, ha még akkor is tapasztalja. Igen, a TSH-t az első trimeszterben szoktuk ellenőrizni.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. november 27., 09:11; Megválaszolva: 2010. december 02., 19:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: