• Endometriosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kb. egy éve erős, alvadt véres, darabos a menstruációm. 3 hónapja a nőgyógyászati vizsgálaton UH alapján cisztát találtak a petefészkemen. Duphaston-t szedtem, hogy hátha felszívódik, de csak nagyobb lett. A legutóbbi hüvelyi UH-on már 5,8 cm-es volt a ciszta és a nőgyógyászom azt mondta, hogy endometriosis-om van, és meg kell műteni. Rendes hasi vágással vennék ki a cisztát egy hónapon belül. Szeretném megkérdezni, hogy más módja is van e egy ilyen műtétnek (pl.laporoscopia), vagy csak egy rendes műtéttel lehet ezt megoldani?? Egyre gyakoribbak és erősebbek a deréktáji és hasi görcseim. Mennyire sürgős a műtét elvégzése? Kérem mielőbbi szíves tájékoztatását. Köszönettel.

        Dr. Herman Tünde válasza a endometriosis témában

        Minél hamarabb essen át a műtéten, erre mi mindenképpen a laparoscopos megoldást szoktuk választani, ha nem túlságosan kiterjedt az endometriosis.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. november 25., 22:49; Megválaszolva: 2010. november 29., 19:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: