• Candida tünetei

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! 2 hete voltam nőgyógyásznál,aki hüvelygyulladást állapított meg,kaptam hüvelytablettát,de azt mondta,hogy ha majd visszamegyek,és nem javul a helyzet,ír fel antibiotikumot.Már csak 1 db tabletta maradt,és a helyzet nem javult,sőt!Mostanában több tünetet is észrevettem magamon. Hullik a hajam nyár vége óta,amit először az évszakváltásnak tudtam be.Folyásom is van,ami gondolom,hogy a gyulladástól is lehet.Sokszor viszket a szeme,orrom,fülem.Nagyon kívánom az édességeket.A hajam korpás,ami nagyon régóta nem volt már.Bélgázom van,ez se szokott lenni.Viszketnek a hónaljaim,és pirosak,én gombára gyanakszom.Az arcom kissé ekcémás.Mostanában elég rosszul alszom.2 napja viszketnek a szeméremajkaim,és megjelent egy csomó is a bal szeméremajkam végénél. Ön szerint ezek alapján Candidám van?Kértem időpontot nőgyógyászati kontrollra,december 7.ére kaptam,de én addig nem szeretnék várni,viszont nem hiszem,hogy előbb tudnának fogadni,ugyanis a tini-nőgyógyászatra járok még,ahol csak 2 nap rendelnek 1 héten. Mit tanácsol,mit tegyek? Válaszát köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a hüvelyfertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! A leírtak alapján lehet Candida fertőzése, de a számos felsorolt tünetnek számtalan egyéb oka is lehet, ezért mindenképpen szükséges a nőgyógyászati, majd esetleg bőrgyógyászati, belgyógyászati vizsgálat. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. november 25., 21:31; Megválaszolva: 2010. december 02., 19:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: