• Nemi betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor úr! Évek óta járok magánorvoshoz illetve a Szt. János Kórházba általában gombás fertőzések miatt (hüvely ill. külső részek). Írtak már fel egyedi készítményeket, Pimafucort kenőcsöt, Canesten Kombit, Pevaryl krémet, Gynazolt, stb...de a kezelések általában sikertelenek vagy csak rövid távra nyújtanak enyhülést. Nemi életemet tekintve korábban elég gyakran váltogattam a partnereimet, minden egyes váltáskor kezdődött a viszkető, égő érzés, az egyre fájdalmasabb együttlétek, ami néha a húgyutakra is átterjedt, habár a partnereim előtte egészségesek voltak. Nagyon könnyen elkapok mindenféle fertőzést, és ez már a mindennapi életemre is kihat, lassan sírógörcsöt tudnék kapni, ahányszor észreveszem a bajt... Mi lehet ennek az oka? Esetleg a fogamzásgátló tablettám? (Lindynette 20) vagy gyenge az immunrendszerem?... Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszát, hihetetlenül megnyugtatna, ha bármiféle orvosi választ kaphatnék, az állami rendelőkben ugyanis sajnos nincs túl sok idő egy-egy betegre...

        Dr. Csuth Ágnes válasza a nőgyógyászati fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A fogamzásgátló nem tehető felelőssé a panaszokért. Az lehetett a baj, hogy ön mindig aktus során visszafertőződött, mert a párja nem volt kezelve. A következő orvosi vizsgálat során párjának is kérjen gyógyszert a nőgyógyásztól. Menses után Gynoflort használjon, ez a normál flórát helyreállítja.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 22., 18:48; Megválaszolva: 2010. november 23., 13:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: