• Visszatérő gombás fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Ur/Doktor No Azzal a keressel fordulok onhoz, hogy honapok ota szenvedek ugyanaozon problemaval. Havonta elofordulo viszketest, kellemetlen egeto erzest tapasztalok szemeremajkam kornyeken, jellemzo a sargas szinu folyas, alkalmankent suru, de tobbnyire folyekony allagu, kellemetlen szagu. Tobbszor jartam orvosnal, megallapitottak gombas fertozest. Ilyenkor kupot es kremet irtak fel. A legutobbi alkalommal az orvos azt mondta ez nem gomba, hanem gombaspora. A kezeles ugyanaz, kup es krem. A problemam az kepzi, hogy minden eddigi kezeles ideiglenes tunetmentes allapotot okozott, de a problema honaprol honapra elojon, ai komoly kellemetlenseget okoz a partnerkapcsolatomban. Lehetseges hogy esetleg osszefuggesben all a fogamzasgatlommal? Tobb mint 8 eve novinettet hasznalok. Kerem segitsen meoldast talalni a problemamra. Koszonettel: Kriszti

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A fogamzásgátló nem a közvetlen oka, hanem az, hogy aki tablettát szed, nem használ óvszert, így a hüvelyben marad az ondó, ami hajlamosít gombás fertőzésre. A partnert és önt egy időben kell kezelni. Aktus után tejsavas irrigálást alkalmazzon. A gombaellenes kezelés után Gynophilus protexin kúra szükséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 17., 16:06; Megválaszolva: 2010. november 19., 14:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: