• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        nekem egy olyan problémám lenne,hogy kicsit viszkető(vagy inkább égő)érzést érzek a nemi szervemnél,kb 2 hete kezdtem el érezni a menszeszem alatt(betétet használok).azaz az igazság,hogy nekem nagyon sokszor volt candidám(szóval tudom,hogy mivel jár az,és ez nem olyan.allergiás vagyok az egyik tiszassági betétre(ezt egy éve vettem észre)saforella nevezetű intim mosakodót használok(most már azt se)mert allergiára gonolok.a folyásom normális,nincs szaga vagy más színe,nincs begyulladva a nagyajkakaknál(szép,egészségesnek tűnik,bár kicsit olyan volt mintha valami megsértette volna ott belül(nagyajkaknál a bőrt)mert kicsit mintha kis sebek lettek volna(mint amikor kidörzsöli valami)seb nem lett ott.ezt nem tudom másképpen megfogalmazni.egy allergia,vagy egy kidörzsölés eltarthat ilyen sokáig a gyógyulási ideje?szeszuális életet is tudok élni és nem fáj.az első héten inkább a csiklómnál fájt,utána ment lejjebb,most meg csak ritkábban érzem,sőt volt,hogy a végbélnyílásnál is éreztem(az egész körül)a wc papírt is lecseréltem.most már azért sokkal kellemesebb.még egy hétig külföldön leszek,csak utána tudok otthon elmenni nőgyógyászhoz.addig is szeretnék egy kicsit megnyugodni és tanácsot kérni,hogy mi lehet ez.Ugye allergia?én még esetleg baktériumra tudnék gondolni,de annak más tünetei is lennének,meg akkor már rosszabbodott volna.vagy rosszul tudom.mert nem érzem egész nap ezt a fájdalmat,csak ritkán.nagyon szépen köszönöm a segítséget

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgyógyászat témában

        Mindenképpen keressen fel nőgyógyászt. Az elmondottak alapján valószínűleg egy kisebb mértékű hüvelygyulladásról van szó. A nőgyógyász pontosan meg tudja majd mondani, hogy milyen kórokozó felelős a panaszokért. Addig is használjon tejsavas vagy bórsavas hüvelyirrigáló oldatot.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. november 04., 20:30; Megválaszolva: 2010. november 08., 12:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: