• ovulációs vérzés vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! 43 éves vagyok, nem szültem, fogamzásgátlót nem szedek, pajzsmirigy alulműködésem van (erre szedek gyógyszert). És 5 éve közti vérzésem. Ez néha csak barna folyással jelentkezik, néha véres nyákkal, de van, hogy pici vérzéssel is. Soha nem erős, de zavaró. Van, amikor csak reggel és egy alkalommal, de van, amikor egész nap rózsaszínes, barnás a folyásom. Ez általában a menstruáció előtti 16-11. napon fordul elő. Ám ami nagyon megijeszt, hogy ez bár rövid ideig tart, nem mindig csak 1 napig. Van, hogy két, három napig is egymás után találok vért a wc-papíron vagy a bugyimon, de az is előfordul, hogy nem egymás utáni napokon vérzek kicsit. És ettől ijedek meg igazán, mert mindenhol azt olvasom, az ovulációs vérzés nem ilyen. Akkor ez mi? Ráadásul észrevettem azt is, sokszor valamilyen megerőltetés után van kis vérzés (lépcsőn felfutás, wc-n erőlködés, erős torna) illetve ha este orgazmusom volt (akár orális szex után is, behatolás nélkül) másnap reggel kis vér van ezeken a napokon. Nem tudom, ez véletlen, vagy tényleg van összefüggés. Az öt év alatt nagyon sok nőgyógyásznál jártam, mindenki mást mondott. Jártam injekciókúrára, hogy hátha gyulladás, de nem múlt el attól sem. Nagyon féltem eddig, hogy esetleg valamilyen súlyosabb betegség, esetleg rák okozhatja a tüneteket, de már sikerült megnyugtatni, hogy ennyi idő alatt már találtak volna valamit, ha tényleg az. A rákszűrésem mindig negatív volt. Ennek ellenére minden alkalommal megijedek, depressziós leszek, szexelni sem merek. Milyen vizsgálatra kellene még elmennem, hogy megnyugodjam? Köszönöm előre is válaszát! "hadita"

        Dr. Deli Tamás válasza a köztivézés témában

        Tisztelt Hadita! Leírása alapján ovulációs vérzésről van szó. Ha alaposan kivizsgálták (ultrahang, rákszűrés, hormonszintek, véralvadási paraméterek, gyulladás-fertőzés) és semmit nem találtak, úgy gondolom, nincs oka az aggodalomra. Ha nem ellenjavallt (az életkor és a substituált hypothyreosis önmagában nem akadály!), esetleg megpróbálhatná ciklusát fogamzásgátló tablettával rendezni, akkor lehet, hogy el is múlnának a panaszok. Ehhez forduljon nőgyógyászhoz. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. november 03., 15:27; Megválaszolva: 2010. november 08., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: