• Nőgyógyászati probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! Krónikus méhszájgyulladást állapítottak meg nálam az év elején. Hámelváltozás volt a méhszájon, amit eltávolítottak. Tompa alhasi fájdalmaim voltak, erős menstruációs fájdalmakkal, melyek a műtét után ár hónapig nem jelentkeztek, de azóta folyamatosan újra vannak. Vizsgálatnál tapintásra nem fáj semmi, de előtte és utána is éreztem. Ha wc-re kellene mennem, vagy ideges vagyok, akkor erősebb.Évek óta erős fehér folyásom van, candida és trichonomas negatív, vér vizelet rendben. Ultrahangra nem küldtek, azt mondták egészséges vagyok. Elsődlegesen az lenne a kérdésem, hogy kellett volna-e mást is nézni a folyásnál, mitől lehet még, illetve normális-e, hogyha nem találtak benne semmi oda nem illőt, hogy erős fehér folyásom van évek óta? Következő kérdésem pedig az lenne, hogyha mióma, ciszta vagy polipom van, akkor az kiderül-e vér és vizelet vizsgálatból, vagy csak ultrahangon? Harmadszor pedig fél éve próbálok terhes maradni, de még nem sikerült, ezt is jeleztem az orvosnak a tünetek mellett, de válasz nélkül hagyott. Lehet-e összefüggés a tünetekkel, vagy nem kell még aggódnom, s várjam ki az egy évet? Ha hormonális problémám lenne, annak mik a tünetei, mikor kell vizsgálni? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a Krónikus méhszájgyulladás témában

        Tisztelt Kérdező! 1. Hogy normális-e még a bővebb folyás, az attól függ, mikor és milyen módszerrel távolították el a kóros területet a méhszájról. Ha kevés ideje, ez még belefés, ha heteken keresztül változatlan a helyzet, érdemes visszamenni orvosához. Esetleg akkor megnérhetnék, nem egy szexuális útom átvitt kórokozó (Chlamydia, gonorrhoea) okozza-e a panaszokat. 2. A myoma, ciszta, polip nem derül ki vér- vagy vizeletvizsgálatból. 3. Az egy évet érdems kivárni részletes meddőségi kivizsgálás előtt. 4. Hormonális problémák sok tucatnyi betegsétg formájában jelentkezhetnek, ezeket ezen a helyen részletezni nincs módom. A női hormonok rendellenességei például rendszertelen vérzésekben jelentkezhetnek. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. november 03., 14:58; Megválaszolva: 2010. november 08., 11:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: