• hpv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő, Dr. Úr!!! Egy olyan kérdéssel kéréssel fordulnék önökhöz hogy segítsenek értelmezni nekem az eredményem! Kenet minősége 2 korlátozott dg. értékű Ken.min.korl: kevés cerv . sejt, zavaró mennyiségű fvs kenet értékelése 2 Egyéb hámelváltozások Fert. jell.: H.P.V jelei laphám: Enyhe Hámdysplasia (cin I.) LSIL Papanicolau: PIII Kérem segítsenek!! Megijedtünk a párommal nagyon!! Most akkor ő is elkaphatta? Forduljon urológushoz ő is és kérjen teljes kivizsgálást?? Várom mielőbbi válaszát!!! Előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hpv témában

        Tisztelt Kérdező! Ijedtségre nincsen ok. Ilyenkor a szokásos eljárás, hogy 3 hónap múlva megismételjük a méhnyak citológiát, és akkor egy specifikus HPV kimutatási vizsgálat is történik. A leírt leletben még csak a gyanú merült fel, a kimutatásra külön lesz majd mintavétel a méhnyak váladékából. A párja addig nem kell, hogy urológushoz rohanjon, amíg a HPV kimutatás megtörténik. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. november 02., 19:37; Megválaszolva: 2010. november 08., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: