• Neodolpasse terhesség előtt_2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm szépen a gyors és kimerítő válaszát. Idézek egy kicsit részletesebb leírásból részletet "Ha terhességet terveznek Az NSAID-ok gátolják a prosztaglandin-szintézist, ezért nem alkalmazhatók olyan nőknél, akik terhességet terveznek, mivel a prosztaglandin az ovuláció, a beágyazódás és a placenta vérképződésének fontos eleme. NSAID kezelést kapó nőknél károsodhat a fogamzóképesség, ezért az NSAID terápia abbahagyása megfontolandó." Ez okozta az elbizonytalanodásomat. Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet a meddőségi kivizsgálásra. Ezen már átestünk az első sikertelen év után. Mindkettőnknek vannak már az előző házasságunkból gyermekeink. A vizsgálatok nem mutattak olyan mértékű eltéréseket, amely indokolná a sikertelenséget. Az egyetlen, látható probléma az, hogy a két évig viselt hormonspirálom levételét követően, a ciklusom teljesen normális (kb. 28 naponként jelenkezik, előtte 1-2 nappal már némi maszattal) de vérzésem alig van, az is csak 1 napig, illetve további kb. 2 napig némi maszatolás. Ezzel viszont nem tudnak mit kezdeni az orvosok, mert a vizsgálatok eredményei jók... Így marad a remény, hogy még lesz közös gyermekünk is mielőtt kifutunk az időből. üdvözlettel

        Dr. Deli Tamás válasza a gyógyszerhatás, terhesség témában

        Tisztelt Kérdező! A NSAID-ok valóban gátolhatják az ovulációt és az ún. LUF (luteinized unruptured follicle, vagyis luteinizált meg nem repedt tüsző) szindrómával hozták összefüggésbe őket. Azonban ennek igazából csak tartós szedés mellett van jelentősége, pl. krónikus ízületi gyulladás vagy egyéb krónikus fájdalom miatt folyamatosan gyulladásgátlókat szedők esetében. Egy néhány napos kúra semmiképpen nem fog problémát jelenteni az ovuláció szempontjából, főleg az előző válaszomban leírt kinetika figyelembe vételével. A kívánt terhességhez mindenesetre sok sikert kívánok! Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. október 28., 08:33; Megválaszolva: 2010. október 31., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: