• cervix csatorna

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elnézést, hogy levelemmel zavarom de azt szeretném kérdezni, hogy Ön szerint mitől van az, hogy 3 mm-re kivan nyilva a cervix csatornám? Október elején pozitívat teszteltem de mivel napokig nem erősödött a tesztem elmentem orvoshoz ahol 4 hetesen nem láttak semmit az ultrahangon és a B-hcg szintem 44,4 volt 1 héttel később már csak 1,11 és fokozatosan halványodott a csíkom majd eltünt a második vonalam. Nem tudni a mai napig mitől szakadt meg ez a terhességem. Ön szerint ettől nyilhatott ki a cervix csatornám vagy esetleg mivel volt Januárban egy terhesség megszakításom és tágítót tettek fel azóta nem záródott volna be?Levelét nagyon várom válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Niki

        Dr. Deli Tamás válasza a méhnyak témában

        Kedves Niki! Mindkét lehetőség fennáll: a méhnyak csatornája nyitva lehet a nemrég lezajlott koraterhességii vetélés miatt is, de a pár hónapja mechanikusan feltágított méhszáj is hozzájárulhat ehhez. Különösebb jelentősége egyébként nincsen, ez nem jelenti, hogy minden terhessége vetéléssel végződne a jövőben. A 3 mm-es tágasságot egyébként ultrahanggal látták? Mert azt egy éppen ürülő menses vagy akár a méhnyakban levő nyákcsap is okozhatta, vagyis nem egy súlyos rendellenességről van szó. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. október 27., 15:06; Megválaszolva: 2010. október 31., 21:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: