• Kevés menstruációs vér jelenthet problémát?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 25 éves lány vagyok,6 év után májusban hagytam abba a fogamzásgátló szedését,mivel abban az egy hétben mikor nem szedtem rettenetes fejfájásom,hányingerem volt amig újra nem kezdtem el szedni.Amig szedtem a gyógyszert addig 4-5 napig tartott a menstruációm,és soknak mondható volt a vér mennyisége is.Amióta nem szedem,szinte két napig tart a menszeszem,és annyira kevés,hogy a második nap már tisztasági betét is elég.Lehet ez összefüggésben azzal,hogy két hónapja az arcom a nyakam a mellkasom tele van apró piros kiütésekkel,ami a bőrgyógyász szerint a fogamzásgátló elhagyása miatt jött ki rajtam.Erre nem szedek gyógyszert egyenlőre,krémeket használok.A Doktor Nő/Úr szerint forduljak orvoshoz,milyen problémát okozhat az ennyire kevés vérzés? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdv.:Nita

        WEBBeteg szakértő válasza a gyenge menstruáció témában

        Kedves Nita! Ha a kevés vérzés hátterében nem a méhnyak beszűkülése áll (pl. conisatiós műtét miatti hegesedés, bár ilyesmit nem említett) vagy nem terhes (az ilyen kevés pecsételő vérzés terhességben is előfordulhat, de ha teljesen szabályosan, pl. 4 hetente van meg a vérzés, ez sem valószínű - ha esetleg nem szabályos a vérzés, azért egy terhességi tesztet megér a dolog), akkor semmiféle hátrány nem származik abból, hogy kevesebb a menstruációs vérzés. Egyébként a fogamzásgátló által elnyomott normál női hormonok szintjének visszaállása után még könnyen változhat a menses jellege. Üdvözlettel,


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 27., 09:31; Megválaszolva: 2010. október 28., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: