• Menstruációs zavarok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az elmúlt 2 évben jelentős súlygyarapodásom volt (fél év alatt kb. 20 kg.), ez leginkább has tájékon jelentkezett, puffadás jelleggel. Ez alatt az idő alatt szedtem fogamzásgátlót (Yasminelle), részt vettem endokrinológiai vizsgálaton. Az orvosok azt mondták, a gyógyszer miatt nem lehet gond, én ekkor mégis felhagytam a szedésével. A vizsgálatok során felmerült a cushing szindróma gyanúja is, de igazolni semmit nem tudtak. a több hónapos vizsgálatok után nem sikerült semmilyen betegséget diagnosztizálni. A gyógyszer elhagyása után menstruációm rendszertelenné vált, volt, hogy több hónapig kimaradt. Nőgyógyászom azt mondta ez normális ilyen esetben. Kb. 3 hete jeleztem nőgyógyászomnál, hogy újra szeretnék fogamzásgátlót szedni. Ő nem látta akadályát, és fel is irta ugyanazt a készítményt. A tablettát elkezdtem szedni a menstruáció első napján, viszont a menstruációm azóta is tart (jelenleg a 14. napnál tartok). Jelenleg külföldön tartózkodom, így az orvosi ellátás eléggé bonyolult. Nőgyógyászomnál telefonon érdeklődtem, ő azt mondta ez még belefér, míg a gyógyszer újra beszabályozza a menstruációmat. Én azonban aggódom, nem tudom mi az, ami még "belefér", meddig várjak? Ha a probléma nem oldódik meg, elég, ha elhagyom a gyógyszert vagy esetleg más (gyógyszeres) beavatkozásra is szükség van, hogy helyreálljon a dolog? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Fekete István válasza a menstruáció témában

        Az Ön esete nem oldaható meg távgyógyítással. Azt javaslom, hogy keressen fel egy szakembert.


        Dr. Fekete István
        szülész-nőgyógyász, endokrinológus szakorvos, meddőségi specialista

        Dr. Fekete István

        Kérdés: 2010. október 25., 11:01; Megválaszolva: 2010. október 27., 09:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: