• Még mindig a coli.baktérium?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!Doktorúr! Promlémám bonyolult, de tudom milyen elfoglalt, ezért megpróbálom röviden leírni. 10 éve sikeres kezelés következtében nem volt szükség konizációra. Azóta kisebb fertőzések, (baktérium, gomba) mindig megkeserítette az életem, de elfogadtam, hogy hajlamos vagyok ezekre a bajokra. Azóta is fennáll a metaplasia. Jelenleg egy coli baktérium fertőzés kezelésén vagyok túl. A tünetek viszont nem múltak és nem tudom, még mindig a fertőzés-e a gond. A tünetek terhességem harmadik trimeszterében kezdődtek és most már több mint egy éve folyamatosan tart, mely folyáshoz hasonlít, de közel sem hasonlít az elmúlt 10 évben felmerült folyásaimhoz (most nagyon nyálkás - szinte összeáll, mint egy vérrög - olykor sárga, olykor rózsaszín, de néha sötét színű, főleg együttlét után és legtöbbször csak pisilés után veszem észre, a bugyin ritkán hagy nyomot). Ritkán fáj az együttlét, vagy a vizeletürítés, vagy törléskor. Viszketés, irritáció nincs. Fél éve P2-es citológiám volt, és a colin kívül a tenyésztés is rendben. Tanácstalan vagyok. Segítségét nagyon köszönöm

        Dr. Deli Tamás válasza a hüvelyfolyás témában

        Tisztelt Kérdező! A nyákos bő folyás, mely együttlét után rózsaszínes, utalhat a szülés után nem megfelelően gyógyult méhnyakra (ún. inveterált cervix ruptura). Emellett lehet negatív a citológia, de a folyamatos irritásció tartós, nem feltétlen fertőzött folyást tarthat fenn. Ha erről van szó (ez a méhnyak megtekintésével és tapintásával ismerhető fel), egy kisebb korrekciós műtét segíthet. A fájdalmas közösülés és a vérzékenység egyébként lehet a fennálló gyulladás miatt is. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. október 22., 22:54; Megválaszolva: 2010. október 25., 22:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben: