• Coli baktérium a hűvelyben okozhat viszketést?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Hosszú hónapok óta küzdök visszatérő hűvelyi fertőzésekkel és/vagy gombásodással. Páromat is kezelték, szedett gomba-ellenes készítményt,, stb. Néhány hete orvost váltottam, ő vett tőlem hűvelykenetet (akkoriban hagytam abba egy erős antibiotikumos kúrát szintén ezekre a problémákra, és látszólag tünetmentes voltam), a tenyészet megjött, és Coli baktériumot találtak az akkor tünetmentes hűvelyemben. Rá egy hétre el kezdett viszketni (párommal való szerelmeskedés után), és már megint az a nem-konfortos érzésem volt. Tegnap visszamentem az orvoshoz a panaszommal. Azt mondta, hogy a Coli baktérium okozhatja a viszketést, mert egész minimális folyásom van, ezért nem is kaptam gomba ellenes készítményt. Kérdésem, a Coli okozhat viszketést a hűvelybemenetnél? Ki van pirosodva, és nagyon viszket. Apró méhszájsebem van, lehetséges, hogy ettől van visszatérő fertőzésem? Rengeteg antibiotikumot beszedtem már, de mindig előjön a gond. Tudom, hogy fontos a hűvely Ph-jának a visszaállítása, de amíg panaszom van, nem tudom, hogy például szabad-e tejsavas öblögetést csinálnom, vagy sem. Köszönöm előre is a választ!

        Dr. Boros Miklós válasza a hüvelygyulladás témában

        Kedves Kérdező!A "rengeteg antibiotikum" a baj forrása,ugyanis azokat a baktériumokat is elöli,amelyeknek a hüvelyben lenne a helye.A Colinak viszont nincs helye a hüvelyben,kezelni kell.Minden fertőzés okozhat viszketést.


        Dr. Boros Miklós
        szülész-nőgyógyász

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010. október 14., 14:16; Megválaszolva: 2010. október 15., 11:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: