• Propolisz és antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Szakértő! Sajnos már több hete járok nőgyógyászhoz. A dr szerint a méh van begyulladva. A kezdeti állapothoz képest már van javulás, de még mindig van alhasi fájdalom. Már több antibiotikumot is szedtem (Dalacin, Sumamed, Augmentin Duo) és jelenleg Avelox 400mg tablettát szedek. A kérdésem az lenne, hogy szeretnék rásegíteni a gyógyulásra és az immunrendszerem is erősíteni. Propolisz tinktúrát nagyon dicsérik, de az alkoholtartalma miatt szedhetem az antibiotikummal? Befolyásolja a gyógyszer hatását? Ha több óra különbséggel veszem be? Előre is köszönöm válaszát. Anett

        Dr. Deli Tamás válasza a méhgyulladás témában

        Kedves Anett! A propolisz és számos (számtalan) egyéb természetes gyógyszer-gyógymód a nyugati orvoslásban előírt vizsgálatokon nem esik át, hatása pontosan nem ismert, nem bizonyított. Én ilyesmire nem adnék (dobnék?) ki pénzt. A propoliszra rákeresve a legelső elém kerülő internetes oldalon a következő áll: "- Hatásos légcsőhurut és allergikus jellegű asztma esetében; - természetes antibiotikum (szerű) és gyulladáscsökkentő; - segít megfázásos megbetegedések esetében; - vírus, baktérium és gombaölő, - például influenza, herpesz és egyes bőrbetegségek ellen; - immunrendszer erősítő; - használják fekélyek, vérkeringési és szívbetegségek kiegészítő kezelésére; - vérnyomáscsökkentő hatású; - ízületi, reumatikus bántalmakra, derék -és gerincfájdalmakra, sebgyógyításra; Valamint további tucatnyi betegséget gyógyít, melyekről a www.propolisz.hu oldalon bővebben írunk." Ön szerint ha egy gyógyszer mindent gyógyít, miért nem ezt használja az emberiség minden betegségre? Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. október 13., 09:10; Megválaszolva: 2010. október 13., 22:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: