• Bartholyni mirigy

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt! Ez év szeptember 20-án megállapították,hogy Bartholyni mirigy gyulladásom van.Helyesebben "Cystis gl.Bartholyni 1. dex. inflam." A javasolt terápiát felszedtem,de változást nem tapasztaltam.Talán a fájdalom szűnt,de a hurka szerű dudor ugyanúgy megmarad a nagy ajkak belső felén.Egészen pontosan a kis ajkak felső felétől indul,végig húzódik a vagináig és onnan a comb tő felé irányul.A gond akkor van amikor én ezt elmondom és fekvő helyzetbe eltűnik,csak a vaginánál tapintással érzékelhető a feszes,fájdalmas pont.Vissza kellene mennem,de viszont szégyenlem,hogy fekvő helyzetbe nem érzékelhető semmi és én meg állítom a létezését.Már lassan meggyőznek az ismerősök,család tagok,hogy beképzelem magamnak.Talán igazuk van? Maradok tisztelettel! V. Edit

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Fontol elkülöníteni, hogy nem esetleg sérvről van e szó, ha biztosan Bartholin cysta, akkor meg kell operálni, le kell üríteni a tartalmát, ez történhet lokális érzéstelínítésben és ekkor azonnal haza is mehet.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. október 12., 14:26; Megválaszolva: 2010. október 16., 07:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: