• Turner sindróma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A lányom 11 éves,most derült ki hogy turner sindrómája van,még várunk a kromoszóma vizsgálatra.Félek a hormon kezeléstől,nemtudom,milyen hatással lesz rá? Hogy lehet hogy eddig nem fedezték fel nála,amikor már nagyon sok baja volt? Pici korától hordom gyerek orvoshoz,mert a fülével sok prbléma volt,már 2 fülmütéten van túl,Mandula mütét,Lágyék sérv mütét,arc idegbénulás.És hátra van két fülmütét,Azt szeretném tudni ha valakinek ez a betegsége van,de jó tanuló,könnyen tanul,annak lehet hogy gyengébb?

        Dr. Herman Tünde válasza a Turner szindróma témában

        Várják meg a kromoszóma vizsgálat eredményét, nem valószínű, hogy máris hormonkezelésre lenne szükség, ez csak abban az esetben indokolt, ha majd gyermeket szeretne. A felsorolt problémák lehetnek a Turner syndroma következményei. Legyenek türelmesek, csak a kromoszómaanalízis adja meg a biztos diagnózist.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. október 05., 19:07; Megválaszolva: 2010. október 11., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: