• norcolut

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jónapot .én kaptam eggy választ és szeretném ujra feltenni annak idején kaptam eggy gyogyszert a norcolutot de kifejezetten arra kaptam hogy essek teherbe mert a dr-nak azt montam hogy szeretnék kisbabát de nem sikerül és erre ezt a gyogyszert kaptam a 4. szem bevétele után megjött a mensesem és a doktor ur aztmonta ha lessz a mensesem akkor kell probálkozni és sikerült 6 hét mulva vettem észre hogy terhes vagyok aztán vissza kellet hozzá mennem 1 hét mulva ez megtörtént de már akkor nem volt szivhangja nem látta a babát és megkelllett szakitani a terhességet elhalt . most megint ez a gyogyszert kaptam hogy terhes legyek de nagyon félek hogy ez megint bekövetkezik a vetéles valoszinü hogy attol vetéltem el a norcolut tól? vagy csak a méhem nembirta a terhességet kihordani azota van eggy gyönyörü lányom.aztán ujra teherbe estem de annyira sokat hánytam és elájultam párszor nyagyon legyyengittet 2 hétig voltam a korházba de sajnos megkelett ujra szakitani a terhességet . ennek már 2 éve és azota nem estem teherbe . miért van ez? nagyon szeretném tudni vagy valamit rola . válaszát elöre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a vetélés témában

        Tisztelt Kérdező! Az ismételt vetélésnek számos ok lehet a hátterében (thrombosishajlam, pajzsmirigyprobléma, kromoszómahiba, vércukorprobléma stb.), de ezek nagy része nem valószínű, ha már az ismételt vetélések közt volt normál szülése is (ha jól értettem). A missed abortion (elkésett vetélés - a koraterhesség elhalása) biztos nem a Norcolut miatt volt. Mindenesetre a ciklus második felének támogatása hormonálisan (ha jól értem, Önnél talán ez történ) tervezett terhesség esetén talán szerencsésebb természetes progeszteronnal (Utrogestan), de lehet (ez leírásából nem egyértelmű), hogy a Norcolutot csak a vérzés meghozására, a ciklus rendezésének elindítására használták a terhesség tervezése előtt. Elnézést, hogy kissé bizonytalan a válaszom, de leírása orvosi szempontból kissé kusza, ezért próbáltam több lehetőséget is megemlíteni. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. október 04., 08:53; Megválaszolva: 2010. október 11., 16:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: