• talány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!/Nő 27 éves nő vagyok, már szültem (4,5 éve). 4 hónapi szedés után most szeptemberben nem tudtam kiváltani a fogamzásgátlómat, a Lyndinette20 -at (gyógyszer-szedés előtt, márciusban sajnos terhesség-megszakításom volt). HA nem szedek fogamzásgátlót, mindig 21 napos szokott lenni a ciklusom. Most, szeptemberben mikor meg kellett volna jönnie a vérzésnek, előtte pár nappal (mint mindig menzesz várható időpontja előtt) mellfeszülés-érzékenység lépett fel, de erősebb, mint általában. Nagyon megijedtem, hogy terhes vagyok (tesztet azért nem csináltattam, mert hónap végén sajnos nem volt rá pénzünk), mivel a vérzés nem akart megjönni, de egyre jobban feszült, nagyon érzékeny volt a mellem, ami csak max. 2-3 napig szokott tartani máskor, és nem ennyire szokott fájni ! A nőgyógyász hcg-labort írt ki , aminek eredménye 0,1 , a mértékegység U betűs..nem tudom pontosan. Hál istennek, ma megjött a menzeszem, már megnyugodtam, hogy nem lehetek terhes, mert nem tudnám megtartani ezt a terhességemet sem. Kedves Doktor Úr/Nő! Tudna választ adni, hogy mért késhetett a vérzésem, illetve mi az a 0,1-es hcg eredmény? Lehet, hogy történt egy megtermékenyülés, csak nem tudott beágyazódni? Hálásan köszönöm a válaszát, és tényleg nem akarom fárasztani, de érdekelne a kérdésemre a felelete. Tisztelettel: Zsuzsi

        Dr. Csuth Ágnes válasza a menstruáció késése témában

        Kedves Zsuzsi! A női szervezet nagyon érzékeny, kevés is elég ahhoz, hogy a hormonális egyensúly kissé felboruljon, ez történhetett önnel is. A béta hcg eredménye alapján sem terhes, ez a hormon a nem terhes nőkben is jelen van kis mennyiségben.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 03., 15:27; Megválaszolva: 2010. október 05., 13:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben: