• Endometriosisom van, műteni kell?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorno|ur! Korulbelul egy eve allapitottak meg, hogy endometriosisom van. A diagnozis nem 100%-os, mert laparoszkopiara nem kerult sor. Az orvosom helyette fogamzasgatlo szedeset javasolta, 3x21 tablettat megszakitas nelkul, igy kb. 3 havonta van menstruaciom. Kezdetben javultak is a tunetek (kiveve a szexualis elet okozta fajdalmat), viszont 1-2 honapja visszatertek a hasi gorcsok, puffadas es a szekelesi panaszaim. A jelenlegi problemam pedig, hogy hiaba szedtem a gyogyszert rendesen, megis barna folyast tapasztalok (menstruacios mennyisegu, de nem elenk piros), ezenfelul masnapra belazasodtam es ket napig hanytam. Ez a rosszullet mara elmult, viszont a barna folyas mar egy hete tart. Mi a teendo ilyen esetben? Szedjem tovabbra is a gyogyszert? Lehetseges, hogy az endometriosis miatt van az egesz? Tudom, hogy a legjobb lenne szemelyesen orvoshoz fordulni, de jelenleg nem all modomban, mert kulfoldon elek. On szerint erdemes lenne hazautaznom egy kivizsgalasra? Vagy esetleg laparoszkopos mutetre? Vagy varjak hatha elmulnak a tunetek? Tudna nekem endometriosis teruleten jartas szakembert ajanlani? Valaszat elore is koszonom. H.Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a endometriosis témában

        A gyógyszer szedése nem fog már megoldást jelenteni, mindenképpen laparoscopos műtétre van szükség, ez minél hamarabb történjen meg. Én Debrecenben dolgozom: Dr. Herman Tünde 30/645-76-66, tudok segíteni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 01., 16:04; Megválaszolva: 2010. október 06., 14:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: