• Van-e endokrinológiai problémám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Babát szeretnénk a férjemmel. 31 éves vagyok. 2009 április: abbahagytam a Melianet 2009-2010 eleje: össze-vissza menstruáltam volt 80 napos „ciklus” is 2010 április-mostanáig: 32 naponta jön meg, hőt vezettem, ez alapján szerintem van peteérés, luteális szakaszom 14-15 nap, menzesz közepes erősségű, nem fáj, és a házasélet sem. (fél év alatt volt 1 peteérés nélküli hónap) Hormoneredmények: 22. ciklusnap (szerintem 3 nappal ovuláció után) idén májusban TSH: 1,86 mIU/L (0,27-4,2) FSH: 5,5 IU/L (1,7-7,7) LH: 16,9 IU/L (1,0-11,4) Prolaktin: 398 mIU/L (102-496) Ösztradiol: 412 pmol/L (161-774) Progeszteron: 9,78 nmol/L (5,3-86) Totál Tesztoszteron: 2,4 nmol/L (0,2-2,9) 25. ciklusnap (szerintem 6 nappal ovu után) idén augusztus végén TSH: 3,160 mIU/L (0,27-4,2) FSH: 3,4 IU/L (1,7-7,7) LH: 8,8 IU/L (1,0-11,4) Prolaktin: 340 mIU/L (102-496) Ösztradiol: 745 pmol/L (161-774) Progeszteron: 32,08 nmol/L (5,3-86) Totál Tesztoszteron: 1,8 nmol/L (0,3-1,7) Most egy éve próbálkozunk, a nőgyógyászom szerint most már minden rendben, előtte egy endokrinológus rendelésen pedig azt mondták, hyperpolactinaemia, és írtak fel bromocriptint és clostilbegytet (a fenti eredmények alapján). Ön szerint ezek az eredmények mit mondhatnak? Most akkor tényleg gyógyszer kell? Eddig nem szedtem be, de nem tudom mit gondoljak. + erős szőrzetem van már tinédzser korom óta, lézerrel kezeltetem. + foggátló előtt rendszeres, kb, 32. napos ciklusom volt Köszönöm, ha időt szán a válaszra!

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Keressen egy ciklus elejei hormonvizsgálati eredményt, kérem küldje el azt is. UH-gal milyen szerkezetűnek látszik a petefészek? Clostilbegyt szedése során történt e folliculometria (petesejtérés figyelése UH-gal), az milyen eredményt mutatott? Férjének addig történjen egy spermiogramm vizsgálat, mert ez ugyanolyan fontos, mint a nő kivizsgálása. Kérem írja meg, amit kértem és pontosabban tudok válaszolni.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. szeptember 20., 14:21; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: