• Van-e endokrinológiai problémám?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Babát szeretnénk a férjemmel. 31 éves vagyok. 2009 április: abbahagytam a Melianet 2009-2010 eleje: össze-vissza menstruáltam volt 80 napos „ciklus” is 2010 április-mostanáig: 32 naponta jön meg, hőt vezettem, ez alapján szerintem van peteérés, luteális szakaszom 14-15 nap, menzesz közepes erősségű, nem fáj, és a házasélet sem. (fél év alatt volt 1 peteérés nélküli hónap) Hormoneredmények: 22. ciklusnap (szerintem 3 nappal ovuláció után) idén májusban TSH: 1,86 mIU/L (0,27-4,2) FSH: 5,5 IU/L (1,7-7,7) LH: 16,9 IU/L (1,0-11,4) Prolaktin: 398 mIU/L (102-496) Ösztradiol: 412 pmol/L (161-774) Progeszteron: 9,78 nmol/L (5,3-86) Totál Tesztoszteron: 2,4 nmol/L (0,2-2,9) 25. ciklusnap (szerintem 6 nappal ovu után) idén augusztus végén TSH: 3,160 mIU/L (0,27-4,2) FSH: 3,4 IU/L (1,7-7,7) LH: 8,8 IU/L (1,0-11,4) Prolaktin: 340 mIU/L (102-496) Ösztradiol: 745 pmol/L (161-774) Progeszteron: 32,08 nmol/L (5,3-86) Totál Tesztoszteron: 1,8 nmol/L (0,3-1,7) Most egy éve próbálkozunk, a nőgyógyászom szerint most már minden rendben, előtte egy endokrinológus rendelésen pedig azt mondták, hyperpolactinaemia, és írtak fel bromocriptint és clostilbegytet (a fenti eredmények alapján). Ön szerint ezek az eredmények mit mondhatnak? Most akkor tényleg gyógyszer kell? Eddig nem szedtem be, de nem tudom mit gondoljak. + erős szőrzetem van már tinédzser korom óta, lézerrel kezeltetem. + foggátló előtt rendszeres, kb, 32. napos ciklusom volt Köszönöm, ha időt szán a válaszra!

        Dr. Herman Tünde válasza a nőgyógyászati kérdés témában

        Keressen egy ciklus elejei hormonvizsgálati eredményt, kérem küldje el azt is. UH-gal milyen szerkezetűnek látszik a petefészek? Clostilbegyt szedése során történt e folliculometria (petesejtérés figyelése UH-gal), az milyen eredményt mutatott? Férjének addig történjen egy spermiogramm vizsgálat, mert ez ugyanolyan fontos, mint a nő kivizsgálása. Kérem írja meg, amit kértem és pontosabban tudok válaszolni.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. szeptember 20., 14:21; Megválaszolva: 2010. szeptember 24., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt címzett. 16éves vagyok, párommal 12.-én együttlétet létesítettünk. Előtte utoljára húsvétkor volt intim kapcsolatom. Menzeszem e hónapig tökéletes, pontos volt. E hónap 9.-én kellett volna megjönnie, ma 6.napja késik. Párommal...
        Tisztelt Doktor Úr!! Hatvan éves nő vagyok, anyuka, nagymama és tanárnő, és nőgyógyászati betegségem kapcsán kérek tanácsot, értelmezési és megoldási segítséget. Júniusban mintavétel történt a méhemből. Két kaparékról szól a...
        Tisztelt Doktor Úr! Vesekő miatt nemrég 5 napig antibiotikumot kellett szednem, ami sajnos rám sincs jó hatással, de most elmaradtak a szokásos nőgyógyászati panaszok. Azonban éreztem, hogy valami nem stimmel, kevés, barnás folyásom volt, így...
        Üdv! Anna vagyok 18 éves ! Abban kérem segítségét , hogy lassan 3 hónapja kimaradt a vérzésem, 13 éves koromban jött meg először! Már volt barátom, de terhes nem lehetek mivel már nincs és nem élek nemi életet ! Vállamon, és arcomon az...
        Tisztelt Doktornő! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az eredményt,...
        Jó estét kívánok. Nekem olyan kérdésem lenne h.hüvely gombának megfelelő panaszaim vannak. Vettem Canesten Uno hüvely kupot de csak olyan kupot kaptam amihez krémet nem tudtak adni. Itthon találtam Canesten krémet a fiókba. Nem figyeltem a...
        Tisztelt Doktor Úr! Polip eltávolító mútét után az alábbi szövettani diagnózist kaptam: Polypus adenomatosus et adenocysicus endometrii. Focalis atypusos hyperplasia. Szükségesnek látja-e a méheltávolítást? Lehetséges-e más gyógymód?...
        Tisztelt Doktor Úr! 2éve küzdök folyamatos hüvelygyulladással egy drasztikus antibiotikum kúra után.Az elmúlt 2 leoltásnál 2 baktériumot,az enterococcus facialist és az e.colit muatta ki a labor.A nőgyógyász konzultált a...
        Kedves Dokrornő/Doktor úr! 2016 januárban a bal petefészkembe találtak két cisztát. Három hónap után visszamentem kontrollra és mivel nem szívódtak fel elküldött a nőgyógyászom CA 125 vérvizsgálatra. Annak az eredménye jó lett. Tavaly...
        Tisztelt Doktor úr! Csatolok a kórszövettani eredményem fotóját. Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy: - Ez alapján újabb műtét javasolt? - Rossz indulatú a minta? Köszönöm