• Menstruáció előrehozása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Yasminelle fogamzásgátló tablettát szedek, és szeretném egy héttel előrébb hozni a menstruációmat. Hosszabb ideig külföldön tartózkodom, így a párommal majd csak akkor lehetünk újra együtt, amikor hazamegyek. Viszont az a helyzet, hogy nekem pont a hazautazásom - újra találkozásunk napján jönne meg a menzeszem, és így nem tudnánk együtt lenni szexuálisan a párommal. Arra gondoltam, hogy csak 14 napig szedném a tablettát az egyik ciklusban, így pont egy héttel jönne meg hamarabb. Lehetséges ez? Ön mit javasol? Milyen mellékhatások léphetnek fel ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: G.Eszter

        Dr. Deli Tamás válasza a témában

        Tisztelt Kérdező! A vérzést inkább eltolni lehet, ha csak 2 hétig szedi a gyógyszert, vérzészavar és kisebb védettség lehet. A 21 nap után szedje tovább a gyógyszert annyi napig, amennyivel el szeretné tolni a mensest, majd ezt követően tartsa a 7 nap szünetet. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. szeptember 18., 17:47; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 22:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: