• alhasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        jo napot kivánok!pár honapja középső alhasi fájdalmaim vannak holyag magasságában,nyomásra nem érzékeny!a keresztcsontomnál is fáj!főként ülő helyzetben erősödik!van hogy nem érzem,van hogy igen.ez inkább kellemetlenség érzés mint fájdalom!elmentem nőgyogyászhoz,fizikális vizsg.,uh,negativ!citologia negativ!elmentem háziorvoshoz,vizelet negativ,hasi uh negativ!éjszaka nem fáj!széklet rendben általában napi egy/néha kimarad egy nap/,menstruácio idején van szorulásom!tudom hogy látatlanban nehéz,de milyen okai lehetnek?köszönettel

        Dr. Deli Tamás válasza a alhasi fájdalom témában

        Tisztelt Kérdező! Nem írta, volt-e esetleg bármilyen hasi műtéte. Akár korábbi műtét miatt, akár egy esetleges kismedencei fertőzés (Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma) miatt lehetnek alhasi fájdalmak, melyet a kismedencei szervek közötti kisebb-nagyobb összenövések okoznak. Ezeket nem feltétlen mutatják az Ön által felsorolt vizsgálatok. Ha a tünetek továbbra is fennállnak, célzott méhnyakváladék-vizsgálattal lehet megpróbálni a fenti baktériumok kimutatását, ha bármelyik pozitív, az adott kórokozó elleni antibiotikus kúra segíthet. A ógyógyszeres kezelés nem steriod típusú gyulladásgátló/fájdalomcsillapító, de ilyeneket nyilván kapott már (pl. Apranax, Diclofenac, Cataflam, Voltaren stb.). Esetleges összenövések kimutatására,m illetve bizonyos típusú fájdalmak csillapítására laparoscopos műtét is szóba jön (ez az esetleges endometriosios nevű betegség kizárását vagy megerősítését is szolgálhatja), de ezt nyilván orvosával kell egyeztetnie. Az alhasi panaszok hátterében érdemes kizárni a lehetséges bélbetegségeket is (IBD-k), bár leírása alapján a székletürítés jellege nem ilyen betegségre utal. Ez gastroenterologus szakorvos feladata. Jobbulást kívánva, üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. szeptember 16., 17:29; Megválaszolva: 2010. szeptember 17., 12:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: