• Szeretkezésben probléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt DoktorNő/DoktorÚr! A problémám: 2 hónapja vagyunk együtt a párommal. Sokat jelentünk egymásnak (egy nehezebb emberi összecsiszolódáson is túl vagyunk), de ezen (a szeretekezés dolgon) fog elbukni a kapcsolatunk. Neki hátrahajló, nekem lefelé hajló a nemiszervem. A problémánk, hogy ő csak kutyapózban, vagy hátulról képes érezni, hogy benne vagyok és ritkán jut el az orgazmusig. A klasszikus pózban, szemben, illetve más próblt pózokban egyáltalán nem izgatom, csak ha fent van a lába, s akkor is csak külsőleg, illetve egy nagyon picit a G pontjánál. Az eddigi kapcsolataimban pozitív visszajelzéseket kaptam (nem volt hasonló probléma). A páromnak eddig csak hátulról volt orgazmusa más kapcsolataiban, illetve más pózokban ugyan nem tudott elmenni (csak ritkán, de a kapcsolatuk elejétől fogva), de azért élvezte. Ezt a más pózban való érzést hiányolja nagyon. Ő nem hajlandó szakemberhez fordulni, mondván ha eddig működött mindhárom exével, akkor valószínű nem illünk össze nemi téren. Voltak problémáink, veszekedéseink, amit lezártunk, s valószínű, hogy emiatt sem kívánta annyira. Lehet, hogy csak lelki eredetű? Most kezdünk bele ismét, s most lassan, a lelki kapcsolat kiépítésével. Ha nincs probléma, boldogok vagyunk, s a csók is sokkal jobb, de a nemi életet szüneteltetjük és lassan építjük a kapcsolatunkat. Megkerestem szexuálpszichológust, de kifizethetetlenül drága, így Önökhöz fordulok segítségül. Köszönettel

        Dr. Deli Tamás válasza a szex témában

        Tisztelt Kérdező! A szexuális problémáknak testi és lelki okai is lehetnek. A testi okok valamelyikének fennállása a a kezelést is meghatározza, ezek felderítéséhez nőgyógyászati, a férfi részéről pedig urologiai vizsgálat szükséges. A lehetséges nőgyógyászati okok: hüvelyi vagy szeméremtesti gyulladás (gomba ellenes szer vagy antibiotikus kezelés szükséges); hüvelyi vagy szeméremtesti allergia (pl. óvszerre); a hüvely szárazsága nem elegendő ösztrogén (nem megfelelő fogamzásgátló használata, változókor, szülés utáni állapot) vagy nem megfelelő nedvesedés (nem kielégítő előjáték - síkosító segíthet) miatt; hüvely veleszületett vagy szerzett szűkülete (pl. szülést utáni gátvarrás vagy egyéb műtét, sérülés miatt). A lelki ok gyakran korai negatív szexuális élményre, fájdalomra, a szüzesség elvesztésétől való félelemre, a teherbe eséstől való félelemre stb. vezethető vissza, mely első lépésben a partnerrel való őszinte beszélgetéssel, második lépésben pedig szakember segítségével (pszichoterapeuta vagy szexuálterapeuta) oldható meg. Javaslok tehát egy nőgyógyászati vizsgálatot, ha az negatív eredménnyel zárul, az esetleges lelki okokat kell őszintén átgondolniuk, átbeszélniük. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. szeptember 12., 09:37; Megválaszolva: 2010. szeptember 15., 23:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: