• Trichomonas vaginalis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/Úr! Nagyon el vagyok keseredve, 2010,07,27 kezdődött hogy fel kerestem a nőgyógyászatot azzal a problémával, hogy tejfől szerű a folyásom(fehér sárgás színű) , illetve alhasi fájdalmaim vannak és sokat kell pisilnem. Meg vizsgált Dr. Úr. és ez volt statusa: Has puhabetap.ép.k.genit.Felt:ép hüvelyfal, min. vál., norm. port. B. v.:r. nagy ut. afv.-ben, bal oldalon tap. adnexum, egyéb szab. körny. Vett kenetet, de a kenetben mint kiderült sok lhs. kevés gennysejt. flóra: norm. fl.mellett kevés vegyes bakt. van Ultra hangra is elküldött és ott ez derült ki: TVS: Az anteflectált uterus ap. átmérője: 32mm Nyálkahártya vastagsága: 9,0 mm Jo-i.: 27x22mm, Bo-i.: 30x19mm. Douglasban folyadék nincs. A kismedencében kóros körülírt resistentia nem látható. Mire készen lettek a leletek az az orvos aki ezt a vizsgálatot kérte elment szabadságra. Ezért egy másik orvos vett kezelésben ő megnézte a leleteimet és egyből rá vágta Trichomonas vaginalis. Erre kaptam és párom is: Klion-D100 hüvely tablettát és ugyan ez a fajta gyógyszerből szájon át is kaptam, eleinte elmúlt a fájdalom amikor elkezdtem szedni, kicsit csökkent a tejföl szerű folyás is de miután elfogyott a gyógyszer megint vissza tért minden csak agresszívabb lett, ezért be mentem újra ekkor megint felírt gyógyszert: Tinidazol-pol 500mg. (tegnap szedtem be az utolsót) és kenetet is vett ami jövőhéten lesz kész,de még mindig fáj a méhem és egyre jobban. Urológián is voltam nőgyógyász tanácsára és nincs hólyaghurut gyulladásom sem, de mégis kaptam gyógyszert nolicint jelenleg ezt szedem. Kedves Dr. Úr/Nő hová forduljak hogy meggyógyuljak. Úgy érzem, hogy tehetetlenek az ostoros egysejtűvel szemben. . Kérem segítsen.

        Dr. Deli Tamás válasza a trichomonas témában

        Tisztelt Kérdező! 1. A párját is kezelni kell antibiotikummal szájon át, ha esetleg nem kapott, kérjen neki is. 2. Az antibiotikum után állítsa helyre a hüvelyflórát Gynophilus protexin kapszulával, használjon tejsavas hüvelyöblítést vagy Lactacidot, esetleg Tantum Rosát. 3. Ha továbbra is fáj a hasa, orvosa vehet mintást Chlamydia, Ureaplasma, Mycoplasma fertőzésre, ez okozhat ilyen fájdalmat és más típusú antibiotikum kell rá, ha pozitív a minta. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. szeptember 08., 15:09; Megválaszolva: 2010. szeptember 12., 22:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: