• Chlyamida

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Ur! Jelenleg kulfoldon elek, sajnos megbizhato magyar nogyogyaszhoz mostanaban nincs lehetosegem menni. a kovetkezo problemaval fordultam itteni ingyenes angol doktorhoz. tuneteimrol korabban mar irtam onnek. elozmenyek: juniusban helytelen idopontban elkezdett fogamzasgatlo, maj alhasi gorcsok jelentkeztek, 1 honap szunetetet tartottam akkor a fajdalom elmult, majd a tabletta ( yasmine) ujrainditasaval kiujultak. tanacsara itteni -angol orvoshoz fordultam. eloszor masik tablettat javasolt, majd kesobb kiderult ezt a tablettat mar szedtem korabban ottoni neve yadine ha jol tudom azt javasolta h folytassam valoszinuleg folzaklattam a szervezetemet de majd a folyamatos szedese a tablettanak helyrehozza. masfel honap telt el , de megmindig orakig tarto gorcsolgetesek vannak, derekba sugarzo idonkenti fajas, hasi nehezseg erzet. a vizsgalat folyaman vett kenetet. amelynek eredmenyet a mai nappal kaptam kezhez: chlamydia fertozesem van. es meg mindig gorcsook, faradekony vagyok. irt fol antibiotikumot, azithromycin caps 250 mg mitte 4 kerte ertesitsem jelenlegi ill kozelmulti partnereimet. angolul beszeltunk amine ugy 70% at ertettem kerem, irjon nekem bovebben errol a betegsegrol, miert gorcsolok meg mindig, felek h meddoseghez vezet, lehet e meg gyerekem, hogyan terjed a betegseg? mennyi idore visszamenoleg kell ertesitsem a partnereimet? az interneten probaltam utanaolvasni, de tobbszor egymasnak ellentmondo infokat talaltam, pl arrol h oralis uton terjed-e? Varom szives valaszat udvozlettel Alexandra

        Dr. Deli Tamás válasza a chlamydia témában

        Tisztelt Alexandra! Szexuális úton terjed, tartós kismedencei gyulladást okozhat. Kismedencei összenövések jöhetnek létre, emiatt sajnos kialakulhat meddőség, illetve tartós alhasi fájdalom. Megfelelő antibiotikumot kapott, a panaszok enyhítésére pedig (ha nem allergiás rá), valamilyen nem steroid gyulladásgátló, pl. Diclofenac, Cataflam, Apranax stb.) lehet jó. A partnert is érdemes kezelni. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. szeptember 06., 21:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 12., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: