• Érdeklödés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A kérdésem az lenne doktir Nö wagy uram! Hogy woltam ultrahangon egy kismedence tranvaginális Uh vizsgálaton..amin ezek a az eredmények jöttek ki: Uterus mérete-64*mm *47mm 157mm ...Uterus leirása:szerkezete kissé inhomogén....Endometrium:8mm.... Endrometrium leirása: szabványos rétegzésü.. Jobb ovárium leirása:Normál nagyságú és szerkeztü ..Bal ovárium leirása:Normál nagyságú és szerkezetü... Szóval ezt az eredményt kaptam...tudni szeretném hogy ez mit jelent?? mielött visszamennék a dokimhoz nagyon félek hogy ez baj(( kérem irja meg nekem mit jelentenek ezek ?????? Elöre is köszönöm!!!!

        Dr. Deli Tamás válasza a ultrahang eredmény témában

        Tisztelt Kérdező! Leírása alapján a petefészkek rendben vannak, a méh mérete a normálisnál nagyobb. Ennek hátterében lehet az úgynevezett adenomyosis nevű betegség, vagy a méh izomzatának egyéb elváltozása (pl. myomák - bár ezt definityve nem írja az UH). Az dönti el, hogy ezzel van-e egyáltalán bármi teendő, hogy vannak-e Önnek panaszai, leginkább bő és elhúzódó vérzések vagy alhasi fájdalom. Ha ilyesmi nincs, könnyen lehet, hogy orvosa csak egy ultrahangos utánkövetést fog javasolni pár hónap múlva, hogy lássa, változik-e valami, nő-e a méh. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 29., 12:21; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 11:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: