• most védett vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! nemrég váltottam fogamzásgátló tablettát, most a Volinát írták fel nekem. Az előző hónapban nem szedtem fogamzásgátló tablettát így a szedést a menstruáció első napján kellett elkezdenem, amit meg is vártam, ám az első két napban csak pecsételés volt és utána semmi, azóta sem jött meg igazán a menszeszem. Azt szeretném kérdezni, hogy ettől függetlenül így a 9. tabletta után már védett vagyok, vagy nem? Amennyiben nem, mikortól leszek az? Egyébként a menszeszem mostanában elég szeszélyes, volt már korábban is, hogy színlelten jött meg, ám az igazira 1 hetet is várni kellett. Attól tartok, hogy most ismét becsapott a szervezetem és talán ezáltal túl korán kezdtem el a tabletta szedését, de az is lehet, hogy így reagálok magára a készítményre. Ön mit tanácsolna? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Andrea

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló váltás témában

        Kedves Andrea! 1. Csináljon terhességi tesztet (leírása alapján rendes mensese nem jött meg, csak pecsételt, így akár terhes is lehet). 2. Ebben a ciklusban mindenképpen használjon óvszert is. 3. A 3-4 hónap alatt sem áll be a ciklus, keresse fel orvosát és váltsanak gyógyszert. Üdvözlettel,


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2010. augusztus 24., 15:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 02:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: